Narkotikų baronas norėjo savo kurto filmo apie save

Meksikos policijai surasti narkotikų baroną Joaquiną Guzmaną, pravarde „Neūžauga“ (El Chapo), padėjo jo noras pačiam apie save sukurti filmą, rašo „The Guardian“.

Tiesa, ne visi tiki, kad El Chapo iš tikrųjų užsiėmė filmo apie save kūrimu.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Tiesa, ne visi tiki, kad El Chapo iš tikrųjų užsiėmė filmo apie save kūrimu.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
El Chapo Meksikoje visada kaitino žmonių vaizduotę<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
El Chapo Meksikoje visada kaitino žmonių vaizduotę<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
El Chapo vienutė buvo filmuojama vaizdo kameromis, tiesa, vienintelės „tamsiosios dėmės“ kaip tik ir buvo prie tualeto ir dušo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
El Chapo vienutė buvo filmuojama vaizdo kameromis, tiesa, vienintelės „tamsiosios dėmės“ kaip tik ir buvo prie tualeto ir dušo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-01-11 18:24, atnaujinta 2017-06-11 09:59

Scenarijaus vertas gyvenimas

El Chapo Meksikoje visada kaitino žmonių vaizduotę. Jis – tarptautinės kokaino mainų industrijos imperijos vadovas.

J.Guzmanas, kuris du kartus jau yra pabėgęs iš kalėjimo, buvo bepradėjąs kurti filmą pagal savo gyvenimą, kuris išties gan įspūdingas. El Chapo suaugusiojo gyvenimas prasidėjo mokyklos metimu bei apelsinų pardavinėjimu gatvėse.

Vėliau jis tapo žurnalo „Forbes“ milijardierių sąrašo nariu.

Meksikos vyriausybės pateikta informacija liudija, kad jis galbūt norėjo savos serialo „Narcos“ apie Kolumbijos narkotikų prekeivio Pablo Escobaro gyvenimą versijos.

Savos, nes scenarijų rašytų bei aktorius rinktųsi pats J.Guzmanas.

Buvo susitikinėjama su aktoriais

El Chapo buvo rimtai nusiteikęs – jis, per savo bendrininkus, bandė susisiekti su galimais būsimo filmo prodiuseriais bei aktoriais. Būtent tai leido Meksikos policininkams išsiaiškinti, kad nusikaltėlis pasiekė savo seną slėptuvę Siera Madrės kalnuose.

„Jis susisiekė su aktoriais ir prodiuseriais, o tai padėjo mums gauti naujų įrodymų“, – teigė Meksikos generalinė prokurorė Arely Gomez.

Tiesa, ji neatskleidė, su kokiais aktoriais El Chapo bandė susitarti.

Filmai apie narkotikų gaujas populiarėja

Paskutiniu metu filmai apie Meksikos vyriausybės karus prieš narkotikus – labai populiarūs tiek tarp žiūrovų, tiek tarp kritikų.

Taip atsitiko, nes ši problema problema paskutiniu metu itin aktuali – nuo 2006 metų dėl susidūrimų tarp policijos bei narkotikų gaujų žuvo per 100 tūkstančių žmonių.

Nors pačiam J.Guzmanui filmo apie save kurti neteks, filmas apie El Chapo vis vien pasirodys. Filmas pavadinimu „Didysis pabėgimas“ išeis Sausio 15 dieną.

„Tai – pirmoji keturių filmų sagos apie El Chapo gyvenimą dalis“, – teigė Carlosas Olivaresas, šio filmo platintojų atstovas.

„Pirmąją filmo dalį skyrėme nusikaltėlio paskutiniajam pabėgimui, jo asmeniniam gyvenimui bei politinei Meksikos situacijai,“ – tikino C.Olivaresas.

Ne visi tiki vyriausybės versija

Tiesa, ne visi tiki, kad El Chapo iš tikrųjų užsiėmė filmo apie save kūrimu.

„Kam besislapstančiam narkotikų baronui atkreipinėti į save dėmesį? Tai neprasminga“, – teigė Rodolfo Soriano Nunezas, sociologas bei visuomenės veikėjas iš Meksikos sostinės Meksiko.

Pasak jo, niekas netiki vyriausybės pateikta El Chapo pagavimo versija.

J.Guzmano pagavimas – vienintelis dalykas, kuriuo šiuo metu gali didžiuotis Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto. Prezidentas šiuo metu itin nepopuliarus dėl El Chapo pabėgimo, korupcijos bei 43 be žinios dingusių studentų 2014 metų rugsėjį.

Būtent dėl to E.P.Nieto ir gyrėsi savo socialinio tinklapio „Twitter“ paskyroje, kad „užduotis įvykdyta“.

Nusikaltėlis randa būdų pabėgti

Tai – jau antras kartas per paskutinius trejus metus, kai policija pagauna prieš tai pabėgusį J.Guzmaną.

2013 metais nusikaltėlį Meksikos kariuomenė pagavo Masatlane, kuomet jam nepavyko pabėgti požeminiais tuneliais.

Tuomet jis buvo išsiųstas į Altiplano kalėjimą netoli Meksiko, iš kurio jis pabėgo 2015 metų liepą. Tuomet jis pabėgo pralįsdamas pro jam iškastą tunelį, į kurį jis įlindo iš savo kalėjimo kameros dušo.

El Chapo vienutė buvo filmuojama vaizdo kameromis, tiesa, vienintelės „tamsiosios dėmės“ kaip tik ir buvo prie tualeto ir dušo.

Spalį paaiškėjo, kad J.Guzmano kameros sargai, nors ir girdėjo triukšmą kasant tunelį, kalinio nė karto nepatikrino.

El Chapo pabėgo, nes bijojo Amerikos teismų?

El Chapo pabėgimas – neįtikėtinai gėdingas įvykis Meksikos vyriausybei.

Tai įvyko praėjus mažiau nei trims savaitėms po to, kai Jungtinės Amerikos Valstijos paprašė Meksikos išduoti jiems nusikaltėlį. Buvo spėjama, kad narkotikų baronas pabėgo, nes bijojo teismo JAV.

E.P Nieto buvo itin kritikuojami dėl delsimo išduoti El Chapo JAV. Dėl nusikaltėlio pabėgimo kaltų taip pat nebuvo – nė vienas vyriausybės atstovas po šio įvykio neatsistatydino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.