Paryžiuje nušautas užpuolikas ne kartą buvo policijos rankose

Vyras, kuris praėjusią savaitę bandė užpulti policijos nuovadą Paryžiuje ir buvo nušautas, anksčiau buvo ne kartą sulaikytas už įvairius nusikaltimus.

Vyras, kuris puolė Paryžiaus policijos nuovadą, turėjo daug skirtingų tapatybių ir buvo žinomas policijai.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Vyras, kuris puolė Paryžiaus policijos nuovadą, turėjo daug skirtingų tapatybių ir buvo žinomas policijai.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Vyras, kuris puolė Paryžiaus policijos nuovadą, turėjo daug skirtingų tapatybių ir buvo žinomas policijai.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Vyras, kuris puolė Paryžiaus policijos nuovadą, turėjo daug skirtingų tapatybių ir buvo žinomas policijai.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 6:18 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:59 AM

„Islamo valstybės“ (IV) šalininkas Walidas Salihi, kuris, kaip manoma, buvo maždaug 20 metų amžiaus, 2014 metais buvo sulaikytas Kelne už tai, kad seksualiai priekabiavo prie moterų naktiniame klube, skelbia „The Daily Mail“.

Vokietijos policijos pranešime teigiama, kad W.Salihi „trynė moterų sėdmenis“ ir lietė „jų intymias dalis“.

W.Salihi draugas buvo sulaikytas po masinių lytinių nusikaltinų Kelne, dėl kurių skundus pareiškė šimtai moterų.

Laikraštis „Bild“ rašo, kad dėl to kyla įtarimai, kad Naujų metų naktį, prieš išvykdamas į Prancūziją, kur jis buvo nušautas, vyras taip pat galėjo siautėti Kelne.

W.Salihi buvo nušautas, kai bandė patekti į šiaurinėje Paryžiaus dalyje esančią policijos nuovadą šaukdamas „Allahu Akbar“ (Dievas yra didis) ir grasindamas pareigūnams peiliu per „Charlie Hebdo“ išpuolių metines.

Vėliau paaiškėjo, kad jis dėvėjo netikrą savižudžio sprogdintojo liemenę ir su savimi turėjo raštelį, kuriame prisiekė ištikimybę IV.

Vokietijos valdžios institucijos patvirtino, kad W. Salihi gyveno prieglobsčio prašytojų centre Reklinghauzeno mieste, kuris yra įsikūręs maždaug 100 kilometrų į šiaurę nuo Kelno. Ten policija išsiaiškino, kad jis turėjo septynias netikras tapatybes.

„Mes nežinome, kas šis vyras yra iš tikrųjų“, – sakė vietinio valstybinio kriminalinio biuro , kuris tiria užpuoliko praeitį ir veiksmus Europoje, direktorius Uwe Jacobas.

Oficialiai jis buvo užsiregistravęs kaip aštuoniolikmetis Walidas Salihi, kuris prašė prieglobsčio Vokietijoje. Prancūzijoje jis sakė, kad jam 20 metų ir jis yra Maroko pilietis Tarekas Belgacemas. Jis taip pat apsimetinėjo, kad yra gruzinas ir tunisietis.

Iš pradžių policija jį identifikavo, kaip 1995 metais Kasablankoje gimusį Maroko pilietį Sallahą Ali – benamį vyrą, kuris 2013 metais pietiniame Prancūzijos Varo departamente buvo areštuotas dėl vagystės.

Per trumpą laiką, kurį užpuolikas gyveno Vokietijoje, policijai į rankas jis buvo pakliuvęs net tris kartus. Už grotų jaunam vyrui buvo tekę pasėdėti dėl to, kad jis turėjo narkotikų, už padarytą fizinę žalą, grasinimus, vagystes ir neteisėtą ginklų laikymą.

„Jis labai staigiai tapdavo agresyvus, ypač kai buvo kalbama apie religiją“, – Vokietijos laikraščiui „Bild“ pasakojo vyras, kuris su užpuoliku dalinosi kambariu pabėgėlių centre.

„Visi netikintieji jam buvo „beverčiai“ ir privalėjo mirti“, – pratęsė kambariokas. Bet dengdamasis skirtingais slapyvardžiais W.Salahi sugebėjo išvengti deportacijos.

2011 metų sausio 31 dieną jis užsiregistravo kaip prieglobsčio prašytojas Rumunijoje, tų pačių metų balandžio 8 dieną – Austrijoje, spalio 14 dieną – Italijoje, o 2013 metų sausio 8 dieną – Šveicarijoje.

2014 metų sausio 7 dieną jis užsiregistravo Vokietijoje, o kitą mėnesį – vėl Rumunijoje. Praėjusių metų kovą jis užsiregistravo Švedijoje, o rugpjūtį ir vėl Vokietijoje, Reklingauzene.

„Visiškai neaišku, kodėl valdžios institucijos jo nesulaikė anksčiau, – rašė „Bild“. – Dėl kiekvieno pažeidimo ir registracijos, kur buvo randami jo pirštų atspaudai.“

Dėl išpuolių prieš moteris Kelne ir kituose Vokietijos miestuose iš viso buvo gauta daugiau nei 600 kriminalinių skundų, o policijos žvilgsnis nukreiptas į prieglobsčio prašytojus ir migrantus.

Seksualiniai išpuoliai ir vagystės įplieskė Vokietijoje ugningus debatus dėl Angelos Merkel „atvirų durų“ politikos pabėgėlių ir migrantų atžvilgiu. Vokietiją pernai pasiekė daugiau nei milijonas atvykėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.