Apie Lenkijos kontraversiškus įstatymus kalbėta net 45 minutes

Europos Komisijos vadovas Jeanas-

ES asamblėja pastaruosius Lenkijos žingsnis ketina svarstyti ateinančią savaitę. Numatyta, kad B.Szydlo turėtų dalyvauti šiuose debatuose.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
ES asamblėja pastaruosius Lenkijos žingsnis ketina svarstyti ateinančią savaitę. Numatyta, kad B.Szydlo turėtų dalyvauti šiuose debatuose.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 10:42 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:41 AM

J.-C.Junckerio ir B.Szydlo 45 minutes trukęs pokalbis laikomas mėginimu sušvelninti įtampą tarp Europos Sąjungos aukščiausios vykdomosios valdžios institucijos ir Varšuvos po apsikeitimo laiškais ir Komisijos įspėjimo, kad Lenkija gali būti pažeidusi ES principus.

Trečiadienį Lenkijos užsienio reikalų ministras Konradas Szymanskis pateiks informaciją Europos Parlamento nariams.

ES asamblėja pastaruosius Lenkijos žingsnis ketina svarstyti ateinančią savaitę. Numatyta, kad B.Szydlo turėtų dalyvauti šiuose debatuose.

Tuo tarpu Europos Komisija trečiadienį aptars įvykius Lenkijoje, kur, pasak kritikų, naujoji konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vyriausybė į Konstitucinį Tribunolą paskyrė sau palankius teisėjus ir sugriežtino valstybinės žiniasklaidos kontrolę.

Komisija gali nuspręsti Lenkijos atžvilgiu pradėti stebėsenos procedūrą, tačiau tikėtina, jog prieš priimdama sprendimą dėl priemonių ji dar pratęs susirašinėjimą su Varšuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.