Į kalėjimą grąžintas El Chapo keičia kameras beveik kasdien

Vienas žymiausių pasaulio narkotikų baronų Joaquinas Guzmanas – El Chapo grįžo į sustiprinto saugumo kalėjimą. Pareigūnai, baimindamiesi, kad nusikaltėlis pabėgs ir trečią kartą, jį vedžioja iš vienos kameros į kitą, o prie jo durų kiaurą parą budi sargybiniai, rašo „The Guardian“.

Kameros, kuriose būna J.Guzmanas dabar aprūpintos elektroniniais jutikliais.<br>AFP nuotr.
Kameros, kuriose būna J.Guzmanas dabar aprūpintos elektroniniais jutikliais.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 7:33 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 4:52 AM

Po to, kai J.Gumzanas paspruko į laisvę po dušo grindimis iškastu 1,5 km ilgio tuneliu, narkotikų baronas stebimas itin akylai. Jis buvo perkeltas į kitą Altiplano kalėjimo dalį, kur yra stebimas kaip niekad akylai.

Jis be jokio perspėjimo nuolat pervedamas į vis kitą kalėjimo kamerą skirtingose kalinimo įstaigos vietose. Jam prižiūrėti skirta keturis kartus daugiau stebėjimo kamerų, nei anksčiau.

„Jis nuolat pervedamas iš kameros į kamerą. Nuo tada, kai atvyko, jis persikėlė 8 kartus“, – pasakojo vienas Altiplano kalėjimo atstovas.

Toks kraustymasis, anot J.Guzmano advokato, fiziškai silpnam vyrui yra sunkus. Teisininkas kaltina kalėjimą naudojant „brutalų psichologinį spaudimą“ prieš jo klientą.

„Jis yra visai kitoje, labai šaltoje zonoje. Visiškoje izoliacijoje“, – aiškino El Chapo advokatas Juanas Pablo Badillo ir pridėjo, kad jo kol kas neaplankė nei vienas artimasis.

Saugomos ne tik El Chapo kalėjimo kameros, bet ir pats kalėjimas. Už kalėjimo sienų stovi šarvuočiai ir šarvuoti automobiliai, taip pat sustiprintas saugumas patikros punktuose.

Kameros, kuriose būna J.Guzmanas dabar aprūpintos elektroniniais jutikliais, o kai kai kuriose grindys sutvirtintos plieninėmis grotomis, kad išsikasti tunelio nebepavyktų.

Tačiau visa bėda – paperkami kalėjimo prižiūrėtojai. Jei ne jie – J.Guzmanas liepą nebūtų pabėgęs į laisvę. Kamerų vaizdo įrašai rodo, kad prižiūrėtojai ramiai stebėjo, kaip J.Guzmanas įlipa į tunelį po dušo grindimis.

J.Guzmano bendrininkai sugebėjo gauti kalėjimo planą ir per keliolika mėnesių iškasti tunelį su apšvietimu ir bėgių sistema.

Meksikos valdžia vėliau suėmė kelias dešimtis žmonių, kurie, kaip manoma, padėjo El Chapo pabėgti. Tarp suimtųjų buvo ir ankstesnis kalėjimo direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.