Latvijos prezidentas pasiūlė naują kandidatą į premjero postą

Politologas: kandidatas turėtų sulaukti paramos

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis nusprendė kandidatu į premjerus siūlyti Seimo narį Marį Kučinskį.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis nusprendė kandidatu į premjerus siūlyti Seimo narį Marį Kučinskį.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-13 12:08, atnaujinta 2017-06-11 06:18

M.Kučinskis žurnalistams sakė, kad jo iškėlimas kandidatu nėra pergalė, o žymi naujo vyriausybės formavimo etapo pradžią. „Perėjome į kitą etapą, per kurį turime aptarti prioritetus ir tai, kaip suformuoti vyriausybę, kuri veiktų kaip komanda ir dirbtų dėl Latvijos vystymosi“, – sakė kandidatas į premjerus.

Jis padėkojo prezidentui už tai, kad patikėjo jam užduoti formuoti naują ministrų kabinetą. M.Kučinskis taip pat sakė, kad labai gerbia Karlį Šadurskį, kurį kandidatu į premjerus pasiūlė valdančioji centro dešiniųjų partija „Vienybė“.

M.Kučinskis žadėjo, kad vienu metu neves derybų su keliomis politinėmis jėgomis ir pirmiausia apie naują vyriausybę kalbėsis su ZZS partnere kadenciją baigiančioje valdančiojoje koalicijoje – „Vienybe“.

Trečiasis šios koalicijos partneris – konservatyvus Nacionalinis aljansas, manoma, turėtų palaikyti M.Kučinskio paskyrimą premjeru.

„Labiausiai noriu, kad šios trys partijos dirbtų petys į petį ir sutartų dėl bendrų žingsnių, atidėjusios į šalį visas ambicijas ir kivirčus“, – sakė M.Kučinskis.

ZZS pirmadienį patvirtino M.Kučinskį savo kandidatu į vyriausybės vadovo postą. 54 metų M.Kučinskis vadovauja parlamento Tvarios plėtros komitetui. Anksčiau jis užėmė šiaurės rytinio Valmieros miesto mero postą.

M.Kučinskis buvo vienas iš jau nebeegzistuojančios konservatyvios Liaudies partijos steigėjų.

Per pastaruosius Seimo rinkimus 2014 metų rudenį jis į parlamentą buvo išrinktas kaip ZZS kandidatas.

Politologas: kandidatas turėtų sulaukti paramos

Centristinės Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS) parlamentaras Maris Kučinskis, kuris trečiadienį buvo nominuotas nauju Latvijos vyriausybės vadovu, per balsavimą dėl naujos vyriausybės turėtų sulaukti įstatymo leidėjų paramos, naujienų agentūrai BNS pareiškė politologas Ivaras Ijabas.

Pasak jo, „Vienybės“ partija gali paremti M.Kučinskio kandidatūrą vadovauti vyriausybei ir jam gali nebereikėti mažesnių opozicinių partijų paramos, siekiant užtikrinti, kad parlamentas patvirtintų jo kabinetą.

I.Ijabas pridūrė, kad iš visų politikų, kurie buvo siūlomi vadovauti vyriausybei, M.Kučinskis yra vienas patikimiausių kandidatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?