Muilo operų karalienė narkotikų baronui El Chapo – tarsi dukra

Serialo „Pietų karalienė“ („La Reina del Sur“) žvaigždė Kate del Castillo vaidino narkotikų gaujos vado merginą, kuri pati perima valdžią grupuotėje bei tampa narkotikų karaliene. Panašu, jog šis vaidmuo padėjo jai susipažinti ir su tikruoju narkotikų baronu – Joaquinu Guzmanu, žinomu El Chapo („Neūžaugos“) pravarde, rašo „The Guardian“.

„Man taip pat akivaizdu, kad El Chapo yra įsimylėjęs K.del Castillo. Savo jausmus jis slėpdavo sakydamas, kad ji ideali vaidinti jo motiną būsimame filme“, – teigė A.Paxmanas.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
„Man taip pat akivaizdu, kad El Chapo yra įsimylėjęs K.del Castillo. Savo jausmus jis slėpdavo sakydamas, kad ji ideali vaidinti jo motiną būsimame filme“, – teigė A.Paxmanas.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
K.del Castilo bei J.Guzmano santykiai tokie šilti, jog narkotikų baronas merginą pasitinka tarsi savo paties dukrą.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
K.del Castilo bei J.Guzmano santykiai tokie šilti, jog narkotikų baronas merginą pasitinka tarsi savo paties dukrą.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Būtent K.del Castillo ir atvedė Amerikos aktorių Seaną Penną į El Chapo slėptuvę Meksikos kalnuose.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Būtent K.del Castillo ir atvedė Amerikos aktorių Seaną Penną į El Chapo slėptuvę Meksikos kalnuose.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 4:48 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:17 AM

Nors 2011 metais J.Guzmanas ir slapstėsi nuo teisėsaugos, tai jam nesutrukdė siųsti mėgstamai aktorei K.del Castillo gėles bei susirašinėti su ja žinutėmis.

Po ketverių metų būtent ji ir atves Amerikos aktorių Seaną Penną į El Chapo slėptuvę Meksikos kalnuose.

Pasak amerikiečio, K.del Castillo bei J.Guzmano santykiai tokie šilti, jog narkotikų baronas merginą pasitinka tarsi savo paties dukrą.

„Atrodo, lyg jis pasitiktų iš universiteto grįžtančią dukrą“, – pasakojo S.Pennas.

Surasti El Chapo padėjo jų draugystė

Remiantis vyriausybės pareigūnais, būtent J.Guzmano bei K.del Castillo draugystė ir padėjo susekti narkotikų baroną.  

Tyrėjai stebėjo tiek iš El Chapo interviu paėmusį S.Penną, tiek K.del Castillo. Aktoriai buvo sekami nuo to momento, kai atskrido į Meksiką susitikti su J.Guzmanu. 

Jau po šio susitikimo kariai įsiveržė į atokią J.Guzmano tvirtovę kalnuotoje šiaurės vakarų Meksikos dalyje, norėdami jį “išbaidyti“ ir priversti judėti „miesto link“, sakė vienas vyriausybės pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga. 

Jūrų pėstininkams vos nepavyko suimti J.Guzmano tarp Sinaloa ir Durago valstijų esančiuose kalnuose spalio 6 dieną. 

Tačiau J.Guzmanas pačiupo savo virėjo dukterį ir laikydamas ją prieš save panaudojo „kaip gyvą skydą“, todėl kareivis turėjo sulaikyti ugnį, sakė pareigūnas.   

Į Močisą, kuriame praėjusią savaitę El Chapo ir buvo suimtas, narkomafijos bosą taip pat atvedė noras dar kartą susitikti su aktore. 

„Viską nustelbė įkyrus susidomėjimas, paskatinęs vėl vykti į tą miestą, kuriame jis norėjo su ja susitikti“, – kalbėjo pareigūnų atstovas ir pridūrė, kad J.Guzmanui taip ir nepavyko pamatyti 43 metų aktorės. 

Kitas pareigūnas sakė, kad 58 metų J.Guzmanas kalbėdamas apie  narkotikų tinklo vadeivos vaidmenį seriale atlikusią aktorę vartojo kodinį pavadinimą „Hermosa“ („Gražuolė“). Šio serialo įrašų kasečių buvo rasta J.Guzmano namuose Močise.

Tikisi sustabdyti Meksikos narkotikų karą

„J.Guzmanu pasitikiu labiau, nei mūsų valdžia, kuri visada nuo mūsų slepia teisybę, kad ir kokia ji bebūtų“, – 2012 viešai tikino K.del Castillo.

„Prekiaukime meile. Juk tu žinai, kaip tai daryti. Gyvenimas – verslas, o vienintelis dalykas, kuris keičiasi, tai prekės. Argi nesutinki?

Pone Chapo, ar nebūtų geriau, jei pradėtum prekiauti meile?“ – narkotikų barono klausė K.del Castillo.

Ispanijos rašytojo Arturo Perezo – Reverte knyga „Pietų karalienė“ („La Reina del Sur“) atkreipė dėmesį į moterų bei vaikų situaciją narkotikų versle. Dauguma jų svaiginami narkotikais, o jei drįsta palikti gaujas – iškart medžiojami.

Vėliau šis romanas buvo paverstas televizijos serialu, kuriame ir vaidino K.del Castillo.

Tiesa, aktorės pasisakymas tarp Meksikos piliečių buvo gan populiarus, nes dauguma žmonių pavargę nuo karo prieš narkotikų gaujas.

Prieš devynerius metus konservatorius prezidentas Felipe Calderonas paskelbė karą prieš narkotikų gaujas, kuris sekasi gan prastai. Susirėmimuose tarp policijos bei narkotikų prekeivių jau žuvo per 100 tūkstančių žmonių.

Mėgsta reikštis visuomenėje

Tiesa, dar 2000 metais pati K.del Castillo palaikė konservatorių kandidatą Vicente Foxą. Tuomet moteris tikino, kad jai už reklamą niekas nemokėjo, ir, kad ji tiesiog nori, jog Meksika suklestėtų.

Pasak Meksikos popkultūrą tyrinėjančio sociologo Andrew Paxmano, daug Meksikoje populiarių moterų aktorių ketvirtajame savo gyvenimo dešimtmetyje nustoja būti samdomos.

Būtent dėl to jos pradeda aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime. Taip daro ir K.del Castillo.

„Jos nori būti priimamos rimtai, nors anksčiau į jas ir buvo žiūrima, kaip į „žvaigždutes“. Aktorėms svarbu įrodyti, kad jos geba turėti savo nepriklausomas ir protingas nuomones“, – visuomenėje esančias normas komentavo A.Paxmanas.

„Man taip pat akivaizdu, kad El Chapo yra įsimylėjęs K.del Castillo. Savo jausmus jis slepia sakydamas, kad ji ideali vaidinti jo motiną būsimame filme“, – teigė A.Paxmanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.