Buvęs Bavarijos premjeras: A. Merkel „naikina Europą“

Buvęs Bavarijos premjeras

Vokietijos kanclerė Angela Merkel savo migracijos politika „naikina Europą“?<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Vokietijos kanclerė Angela Merkel savo migracijos politika „naikina Europą“?<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2016, 3:12 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 8:15 PM

„Panašiai kaip Horstas Seehoferis (dabartinis Bavarijos premjeras) manau, kad sienų atidarymas buvo didelė klaida. Šis sprendimas sukėlė krizę Europoje“, – sakė jis pirmadienį dienraštyje „Sueddeutsche Zeitung“ pasirodžiusiame interviu.

„Neklausdami kitų Europos šalių vyriausybių, suformulavome šią problemą kaip Europos problemą, atidarėme sienas ir pareikalavome nustatyti (pabėgėlių) kvotas, bet mūsų partneriai europiečiai jas ryžtingai atmeta“, – pažymėjo E. Stoiberis

Anot jo, A. Merkel „pastatė kitas Europos šalis prieš įvykusį faktą“. „Didelė klaida yra tai, kad Vokietija viską vertina savo požiūriu“, – teigė Bavarijos politikas. „Mes manome, kad kiti lygiai taip pat žiūri į krizę. Bet taip nėra. Kiti nenori eiti tuo pačiu keliu“, – pareiškė E. Stoiberis.

Ekspremjeras atskleidė, jog sausio pradžioje per A. Merkel susitikimą su Bavariją valdančios Socialinės krikščionių sąjungos politikais jis kanclerei pasakė, jog ji „naikina Europą“.

Anot E. Stoiberio, A. Merkel neturi daug laiko savo politikai pakeisti – „daugių daugiausiai iki kovo pabaigos“. „Kitaip Vokietija ir Europa gali laukti pražūtingų padarinių“, – pabrėžė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.