A. Hitlerio ūsais pasipuošęs vokietis užpuolė pabėgėlius

Vokietijos slidinėjimo trasoje vyras užpuolė du pabėgėlius. Vyras dėvėjo šalmą, ant kurio buvo svastikos ženklas bei turėjo panašius į Adolfo Hitlerio ūsus, rašo „The Independent“.

Afganistaniečius vokietis užpuolė slidinėjimo trasoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Afganistaniečius vokietis užpuolė slidinėjimo trasoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 6:40 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:49 PM

Dresdeno policija pranešė, kad nepažįstamasis pasirodė Altenbergo slidinėjimo trasoje Rūdiniuose kalnuose, kur slidinėjo du afganistaniečiai

„Jaunas vyras, kuris dėvėjo plieninį šalmą su svastikos ženklu, kreipėsi į afganistaniečius, kai šie buvo ant šlaito. Nepažįstamasis priėjo prie dviejų vyrų ir pradėjo juos įžeidinėti. Vėliau jis su savo šalmu trenkė jaunesniajam į galvą ir šis nukrito ant žemės,“ – teigė atstovas.

Agresorius paliko afganistaniečius ramybėje tik tuomet, kai į konfliktą įsikišo pakeleivis, bet prieš tai spėjo pademonstruoti nacių pasisveikinimą.

Vokietijos teisėsaugos institucijos nagrinėja šį incidentą. Po užpuolimo 21 metų prieglobsčio ieškotojui prireikė ir medicininės pagalbos. 

Kaltinamasis yra ieškomas dėl „konstitucijai prieštaraujančios organizacijos simbolikos naudojimo“, nes nacistinis atsisveikinimo ženklas, svastika bei kiti nacių simboliai Vokietijoje yra uždrausti.

Pranešime policija apibūdino įtariamąjį kaip 25-30 metų ir apie 175 cm ūgio vyrą. Užpuolikas buvo plikas, augino panašius į A.Hitlerio ūsus ir dėvėjo šviesiai mėlynos spalvos džinsus bei tamsiai žalios spalvos striukę.

Sausį visoje Vokietijoje vyko daug agresyvių protestų, kurie nukreipti prieš pabėgėlius. Šalyje taip pat įvyko keli išpuoliai, kuriuos paskatino Kelne Naujųjų metų išvakarėse įvykdyti išpuoliai prieš moteris. 

Kelno policija teigė, kad tarp 1 tūkst. girtų vyrų, buvo prieglobsčio prašytojų, kurie lytiškai priekabiavo bei apiplėšė tūkstančius moterų.

Visuomenės nuomonės apklausos Vokietijoje rodo, kad vis daugiau piliečių neberemia migrantų. Tačiau kanclerė Angela Merkel jau pažadėjo, kad užsieniečiai, kurie vykdys nusikalstamą veiklą, bus iš karto deportuoti.

2015 metais į Vokietiją atvyko apie 1,1 milijono prieglobsčio prašytojų. Dauguma jų yra iš Sirijos, Irako ir Afganistano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.