Gydytojas moterį prievartavo uždaręs betoniniame bunkeryje

Švedus pašiurpino siaubo filmą primenantis nusikaltimas – vienas šalies gydytojas pagrobė moterį ir uždarė ją betoninėje landynėje. Vyras prievartavo auką šešias dienas ir nė nesiruošė jos išleisti į laisvę.

Pagrobėjo namuose rastos kaukės, kurias jis buvo užmaukšlinęs sau ir aukai.<br>Švedijos policijos nuotr.
Pagrobėjo namuose rastos kaukės, kurias jis buvo užmaukšlinęs sau ir aukai.<br>Švedijos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-20 09:48, atnaujinta 2017-06-10 16:16

38-erių vyras, kuris kaltinamas svaiginęs, pagrobęs ir įkalinęs vieną 30 metų moterį, buvo sulaikytas dar pernai rugsėjį.

Pasirinktą auką šis gydytoju dirbantis užpuolikas laikė izoliuotame betoniniame bunkeryje šešias dienas ir neketino išleisti dar daugybę metų.

Moterį niekinęs gydytojas policijai dabar, prieš kitą savaitę prasidėsiančius teismo posėdžius, tvirtina, kad jis „tiesiog norėjo turėti merginą“.

Narkotikai tykojo braškėse

Pora susitiko moters bute Stokholmo centre 2015 m. rugsėjo 12 dieną. Ten turėjo įvykti jų antrasis pasimatymas. Kaip jie apskritai susipažino, kol kas nežinoma.

Gydytoju dirbantis vyras trisdešimtmetę apsvaigino šokolade išmirkytomis braškėmis, kurios buvo apvoliotos raminamuosiuose vaistuose rohipnolyje.

Braškes valgė ir jis pats, bet buvo atsargus: ant jų kotelių pažymėjo, kurias uogas iš anksto pagardino svaiginančiomis medžiagomis.

Sąmonę praradusią moterį gydytojas išprievartavo jos bute, o vėliau neįgaliojo vežimėliu nuvežė auką iki savo automobilio.

Prokurorai teigė, kad vyro namuose buvo surastos dvi kaukės, kurias jis buvo užmaukšlinęs sau ir aukai kelionės metu.

Gydytojas moterį nuvežė į savo namus netoli Kristianstado, o pakeliui dar suleido jai migdomųjų.

Atvykus į fermą vyras užrakino auką cementiniame garsui nepralaidžiame bunkeryje, kuriame apsilankydavo, kai tik užsimanydavo išprievartauti moterį.

Ruošėsi penkerius metus

Manoma, kad 60 kvadratinių metrų ploto bunkerį vyras statė penkerius metus. Bunkeris buvo įkurtas pastate, kuris iš išorės atrodė kaip medinis sandėlis, tačiau iš tiesų buvo garsui nepralaidūs spąstai gydytojo aukoms.

Betoninės bunkerio grindys buvo apie 30 cm storio, o slėptuvės viduje vyras buvo įtaisęs lovą, veikiantį tualetą ir virtuvę.Bunkeris turėjo net nedidelį kiemelį, į kurį įkalintas žmogus galėjo išeiti nepastebėtas kaimynų.

Gydytojas pripažino, jog rengdamasis pagrobimui paėmė moters kraujo mėginius – kad įsitikintų, jog ji neserga jokiomis lytiškai plintančiomis ligomis. Be to, prievartautojas vertė moterį gerti kontraceptines piliules.

Didžiąją dalį laiko įkalinta švedė buvo surišta arba surakinta antrankiais.

Puolęs į paniką prisipažino

Moteriai galiausiai pavyko ištrūkti į laisvę, kai jos kankintojas ėmė panikuoti.

Po 6 dienų nuo moters pagrobimo daktaras apsilankė aukos bute Stokholme, kad atvežtų jai asmeninių daiktų. Ten nuvykęs vyras pamatė, kad į moters butą buvo įsilaužusi policija, nes ji buvo paskelbta dingusia.

Tai pamatęs vyras susijaudino ir tą pačią dieną atvežė moterį į Stokholmą, kur jie kartu apsilankė policijos nuovadoje. Gydytojas esą norėjo parodyti policijai, kad jie yra ta pora, kurios pareigūnai ieško jau keletą dienų. O mergina – gyva ir sveika.

Nusikaltėlis privertė savo auką policijai papasakoti melagingą istoriją, kad ji saugi, ir įtikinti pareigūnus, jog dėl jos rūpintis neverta.

Pagrobėjas jau tikėjosi, kad galės sugrįžti į savo landynę ir tęsti moters kankinimus, tačiau pareigūnai panoro pasikalbėti su moterimi akis į akį.

Po šio pokalbio vyras ir buvo suimtas.

Gydytojo draugai šokiruoti

„Mes manome, kad jis ketino laikyti moterį uždarytą keletą metų, – pranešime teigė vyriausiasis prokuroras Peteris Claesonas. – Mes taip pat įtariame, kad jis nusikaltimui ruošėsi ne vienus metus. Jis pastatė bunkerį, kuriame galima įkalinti vieną ar daugiau žmonių.“

Apie siaubo filmus primenantį nusikaltimą išgirdę mediko draugai buvo apstulbę. Vienas artimas nusikaltėlio bičiulis sakė, kad 38 metų vyras nebuvo labai socialus, tačiau visada pasirengęs padėti ir mandagus.

„Kuo daugiau apie tai skaitau, tuo labiau sutrikęs jaučiuosi.

Jis nėra toks žmogus, į kurį pažvelgus pamanytum, kad jis galėtų įkalinti ir išnaudoti moterį“, – nuostabą reiškė draugas.

O gydytojo advokatė tikino, kad jos klientas kentė sunkios formos depresiją.

„Jis yra psichologiškai prislėgtas žmogus.

Atvykęs į policijos nuovadą jis pakluso visiems pareigūnų nurodymams. Jis nepaprastai gailisi dėl to, ką padarė“, – klientą teisino advokatė. („The Guardian“, CNN, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.