Vokiečiai tirs galimai suklastotą reportažą apie išprievartavimą

Vokietis advokatas paprašė

Vokiečiai tirs galimai suklastotą reportažą apie išprievartavimą.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vokiečiai tirs galimai suklastotą reportažą apie išprievartavimą.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 12:56 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:46 PM

Martin Luithle Vokietijos transliuotojui „Deutsche Welle“ teigė, kad reportažas, parodytas labiausiai žiūrimu eterio laiku sausio 16 dieną, pažeidė Vokietijos įstatymus ir pakurstė rasinę neapykantą.

Jame buvo kalbama apie 13-metės rusakalbės mergaitės dingimą ir patirtą arabų migrantų seksualinę prievartą Berlyne. Reportažo metu buvo teigiama, esą Vokietijos pareigūnai bandė nuslėpti šį nusikaltimą.

Šio pranešimo autentiškumu nedelsiant suabejojo policija, kuri teigė neradusi jokių įkalčių, liudijančių apie galimą mergaitės pagrobimą ar išžaginimą.

Pasak M. Luithle, Rusijos valstybinės televizijos parodytas reportažas yra propagandos dalis.

Šis įrašas buvo palygintas su gėdingu Rusijos pirmojo kanalo reportažu iš Rytų Ukrainos 2014 metais, kuriame buvo pateiktas liudininkės pasakojimas, kaip Ukrainos kariai viešai nukryžiavo trimetį berniuką. Nors buvo įrodyta, kad reportažas yra gryna apgaulė, pirmojo kanalo darbuotojai už jį taip ir neatsiprašė.

Pirmasis Rusijos kanalas nėra Vokietijos jurisdikcijoje, tačiau, pasak M. Luithle, kanalo reporteris Ivanas Blagojus savo reportažu pažeidė šalies įstatymus.

Transliuotojo „Deutsche Welle“ duomenimis, prieigą prie Rusijos pirmojo kanalo Vokietijoje turi apie šešis milijonus rusakalbių.

Vokietijos advokato teigimu, I. Blagojui už šį klaidinamą reportažą galėtų grėsti kalėjimas nuo trijų mėnesių iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.