Latvijos prezidentas pabudo po operacijos, jo būklė – stabili

Latvijos prezidentas Raimondas

Latvijos prezidentas pabudo po operacijos, jo būklė – stabili.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Latvijos prezidentas pabudo po operacijos, jo būklė – stabili.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-21 14:12, atnaujinta 2017-06-10 13:17

Šiuo metu prezidentas gydomas ligoninės Intensyviosios terapijos skyriuje, todėl gydytojai ir medikai gali atidžiai stebėti jo sveikatos būklę.

Po tokių operacijų Intensyviosios terapijos skyriuje pacientai paprastai praleidžia maždaug savaitę, jiems atliekami papildomi tyrimai. Vėliau pacientai perkeliami į Kardiologijos centrą.

Pasak L.Sylės, kol kas dar anksti pasakyti, kiek laiko prezidentas bus ligoninėje, tačiau iš jos išėjusiam R.Vėjuoniui bus taikomas reabilitacinis gydymas.

Šalies vadovui buvo atlikta skubi širdies operacija ir, kaip paprastai būna tokiais atvejais visiems pacientams, operacijos išlaidas apmokėjo valstybė, sakė L.Sylė.

Kaip anksčiau pranešė L.Sylė, medikai po atliktų tyrimų konstatavo 49 metų prezidentui, kuris yra jauniausias šalies lyderis užėmęs Latvijos vadovo postą, sepsinę infekciją, kuri palietė širdies vožtuvą.

Tada kardiologų ir kardiochirurgų konsiliumas nusprendė, jog dabar svarbiausia prezidentui atlikti operaciją širdžiai, kad būtų galima likviduoti infekcijos židinį ir nebeleisti jai toliau plisti.

Infekuotą širdies vožtuvą chirurgai pakeitė dirbtiniu. Po operacijos medikai pranešė, kad prezidento būklė yra stabili ir normali, atsižvelgiant į išgyventą chirurginę intervenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.