Pakistane – masinis budėjimas išpuolio aukoms atminti

Pešavare ir kituose Pakistano

Pakistane – masinis budėjimas išpuolio aukoms atminti<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pakistane – masinis budėjimas išpuolio aukoms atminti<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-21 07:38, atnaujinta 2017-06-10 14:15

Trečiadienį per išpuolį Bacha Chano universitete Charsados mieste taip pat žuvo keturi įtariami užpuolikai. Pasak kariuomenės atstovo generolo leitenanto Asimo Bajwos, pareigūnai itin pasistūmėjo identifikuojant įtariamuosius, tačiau jų neįvardijo.

Vienas Pakistano Talibano vadas prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį, tačiau pagrindinis grupuotės atstovas informaciją vėliau paneigė.

Trečiadienio rytą ginkluoti vyrai įžengė į Bacha Chano universitetą Charsados mieste, už 50 km nuo Pešavaro, ir pradėjo šaudyti į studentus ir universiteto darbuotojus, dalyvavusius poezijos renginyje.

Nelaimės metu žuvo profesorius, du sodininkai, universiteto prižiūrėtojas ir 17 studentų. Dauguma aukų buvo nušautos vaikinų bendrabutyje.

Išpuolis šalyje sulaukė visuotinio pasipiktinimo. Budėjimas, kurio metu buvo degamos žvakės, surengtas ir pietvakariniame Kvetos mieste. Dešimtys žmonių protestavo Karačyje.

Pareigūnai teigia surinkę informacijos apie užpuolikus iš jų mobiliųjų telefonų. Pasak A. Baivos, teroristai be perstojo bendravo mobiliaisiais, iš kurių du buvo rasti nusikaltimo vietoje. Tiesa, kariuomenės atstovas pridūrė, kad informacija yra slapta ir visuomenei bus atskleista vėliau.

Teigiama, kad Bacha Chano universitetas turi simbolinę vertę, kadangi jis pavadintas puštūnų nacionalistų lyderio, tikėjusio nesmurtine kova, garbei. Trečiadienį universitete vykusio poezijos renginio programos, skirtos aktyvisto atminimui, pavadinimas buvo „taika“.

Vos prieš kelias dienas kai kurios mokyklos Pešavare buvo uždarytos, gavus pranešimų apie planuojamą kovotojų ataką.

Per išpuolį prieš mokyklą Pešavare 2014 metų gruodžio viduryje žuvo 150 žmonių, dauguma jų – vaikai ir jaunuoliai. Šios žudynės, kurias įvykdė radikalus islamo Talibanas, sukėlė pasipiktinimą šalyje ir buvo griežtai pasmerktos užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.