Protestuotojai šturmavo Moldovos parlamentą, dešimtys sužeista

Trečiadienį pirmalaikių

Protestuotojai šturmavo Moldovos parlamentą, dešimtys sužeista.<br>Sputnik nuotr.
Protestuotojai šturmavo Moldovos parlamentą, dešimtys sužeista.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-21 10:29, atnaujinta 2017-06-10 13:52

Protestuotojai trečiadienį šturmavo parlamento pastatą, įstatymų leidėjams patvirtinus naują proeuropietišką vyriausybę. Į parlamentą įsilaužusius mitinguotojus bandė suvaldyti riaušių policija.

Septyni policijos pareigūnai ir dar trys asmenys ligoninėje gydomi dėl patirtų galvos traumų. Tarp jų – liberalų partijos pirmininkas ir buvęs laikinasis šalies prezidentas Michajus Gimpas bei „Orumo ir tiesos“ platformos lyderis Kirilas Motpanas.

Buvęs Moldovos vidaus reikalų ministerijos spaudos sekretorius K. Motpanas patyrė galvos sužeidimą, kai ragino protestuotojus palikti parlamentą.

Trečiadienį Moldovos parlamento deputatai patvirtino Pavelo Filipo vadovaujamos vyriausybės sudėtį ir veiklos programą. Už balsavo 57 parlamentarai. Tuo metu salėje buvo 68 deputatai iš 101.

Valeriu Streleto vadovaujama vyriausybė buvo nuversta 2015 metų spalį dėl kilusio banko skandalo. Du ankstesni bandymai išrinkti naują šalies premjerą baigėsi nesėkmingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.