Austrijos URM vadovas prakalbo apie „įspėjamąjį signalą“ ES

Vienos sprendimas nustatyti

„Mūsų nacionaliniai veiksmai visų pirma yra įspėjamasis signalas Briuseliui“, – laikraščiui „Bild“ sakė Sebastianas Kurzas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Mūsų nacionaliniai veiksmai visų pirma yra įspėjamasis signalas Briuseliui“, – laikraščiui „Bild“ sakė Sebastianas Kurzas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2016, 10:35 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:13 PM

Austrija, tapusi vienu iš migrantų antplūdžio karštųjų taškų, trečiadienį pranešė sieksianti apriboti 2016 metais prieglobsčio prašytojų skaičių 37 500 žmonėmis – tai perpus mažiau nei pernai, kai buvo gauta 90 tūkst. prašymų dėl prieglobsčio.

„Mūsų nacionaliniai veiksmai visų pirma yra įspėjamasis signalas Briuseliui“, – laikraščiui „Bild“ sakė Sebastianas Kurzas.

„Manau, kad ilgalaikiu laikotarpiu bus rastas Europos lygio sprendimas. Bet kol jo nėra, turime apsaugoti save“, pridūrė jis. Atskirame interviu Vokietijos dienraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, S.Kurzas pareiškė manąs, kad Austrijos sprendimas apriboti migrantų skaičių“turės teigiamą poveikį“.

„Dabar Europoje didės spaudimas rasti bendrą išeitį“, – sakė jis. S.Kurzas teigė, jog kol tokios šalys kaip Austrija ir Vokietija yra nusiteikusios laikyti duris atlapotas pabėgėliams, kitos ES šalys neturi paskatos pajudėti iš mirties taško.

„Daug šalių yra paveiktos tik kaip tranzito šalys. Graikijai, pavyzdžiui, padėtis patogi. Todėl ir nesistebiu, kad mums nepavyko rasti Europos lygio sprendimo“, – sakė jis.

„Tik tada, kai šis klausimas skaudžiai palies šias šalis, kadangi jos taps kelionės tikslo šalimis, atsiras didesnis suinteresuotumas didės bendru Europos sutarimu“, – pridūrė diplomatijos vadovas.

Austrija pati yra svarbi tranzito šalis, per kurią šimtai tūkstančių migrantų ir pabėgėlių plūstą į Europos Sąjungą, daugiausia į Vokietiją, į kurią 2015 metais atvyko 1,1 mln. prieglobsčio prašytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.