Nicolas Sarkozy atsiprašė už savo prezidentavimo klaidas

Likus kiek daugiau nei metams

Nicolas Sarkozy atsiprašo už savo prezidentavimo klaidas.<br>AP nuotr.
Nicolas Sarkozy atsiprašo už savo prezidentavimo klaidas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2016, 9:40 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 10:46 AM

60-mečio M.Sarkozy laukia sunki kova prieš populiaresnius politikus savo Respublikonų partijoje, kad galėtų vėl siekti prezidento posto per rinkimus 2017-ųjų gegužę.

Naujojoje knygoje „La France pour la vie“ („Prancūzija, kad gyventų“) dėl savo pralaimėjimo 2012 metais Francois Hollande'ui jis kaltina savo negebėjimą griežčiau pasisakyti dėl gausių socialinių išmokų ir turtingųjų apmokestinimo dideliais mokesčiais.

„Šiandien aš apgailestauju, kad atidėliojau kai kurias reformas, kurių reikėjo imtis nuo pat pirmos mano prezidentavimo dienos“, – parašė N.Sarkozy, vadovavęs Prancūzijai nuo 2007 iki 2012 metų.

Jis priekaištauja sau, kad neprieštaravo prieš 35 valandų darbo savaitę, įvestą socialistų dešimtojo dešimtmečio pabaigoje ar prieš „solidarumo mokestį turtui“, kuris taikomas turtingiausiems piliečiams, bet šį mokestį kritikuoja dešinieji oponentai – esą taip iš šalies išvaromi turtingi žmonės.

Taip pasielgė garsusis aktorius Gerard'as Depardieu ir roko žvaigždė Johnny Hallyday – jie buvo tarp pasitraukusiųjų iš Prancūzijos, kad išvengtų alkanų mokesčių išieškotojų.

N.Sarkozy pripažįsta, kad jo reputacijai pakenkė jo irzlumas, apgailestauja, kad kartais „supykdavo“ ir išliedavo savo pyktį, kaip buvo kartą, kai jis užsipuolė jį per žemės ūkio parodą įžeidusį vyrą: „Dink iš čia, tu kvailas šunsnuki“.

Jis apgailestavo ir dėl to, kad po laimėtų rinkimų nutarė paplaukioti jachta su bičiuliu milijonieriumi, kai Prancūziją buvo ištikus ekonomikos krizė.

Dabar N.Sarkozy sako mėginęs išsaugoti savo santuoką, kuri baigėsi skyrybomis ir prasidėjo plačiai žiniasklaidoje aprašytais ryšiais dainininke ir manekenė Carla Bruni, kuri dabar yra jo žmona.

„Reikėjo geriau numatyti viską, būti atsargesniam, ir iškelti aukščiau visko savo prezidento statusą“, – parašė N.Sarkozy.

Dabar jis neslepia ir savo ambicijų vėl grįžti į Eliziejaus rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.