Dvi paros bus lemiamos Sirijos taikos derybų procese

JAV valstybės sekretorius

JAV valstybės sekretorius John Kerry tikisi, kad per dvi ateinančias paras paaiškės tolesnė pirmadienį Ženevoje turėjusių prasidėti Sirijos taikos derybų eiga.<br>Reuters nuotr.
JAV valstybės sekretorius John Kerry tikisi, kad per dvi ateinančias paras paaiškės tolesnė pirmadienį Ženevoje turėjusių prasidėti Sirijos taikos derybų eiga.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 9:41 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:48 AM

Su reporteriais kalbėjęs Laose viešįs J. Kerry sakė sutaręs su Jungtinių Tautų (JT) specialiuoju įgaliotiniu Sirijoje Staffanu de Mistura, kad kvietimai į taikos derybas bus išsiųsti tik viską iki galo aptarus. Anot jo, derybų ateitis yra Sirijos vyriausybės ir opozicijos rankose.

„Jie turi būti nusiteikę rimtai. Jei jie į tai žiūrės lengvabūdiškai, karas tęsis. Viskas priklauso nuo jų. Gali nuvesti arklį prie vandens, tačiau jo gerti nepriversi“,- sakė J. Kerry.

Taikos derybos tarp Sirijos vyriausybės ir opozicijos turėjo prasidėti pirmadienį Ženevoje, tačiau Vakarų šalių diplomatai pranešė, kad jų pradžios nesitikima anksčiau nei trečiadienį.

Sirijos vyriausybė informavo pasiruošusi dalyvauti derybose, tačiau šalies opozicija dalyvauti nesutinka, kol vyriausybė nenutrauks bombardavimo, nepanaikins blokadų ir nepaleis sulaikytųjų. Tokie veiksmai buvo numatyti pastarąjį mėnesį priimtoje JT saugumo tarybos nutarime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.