Pavojingiausias pasaulio miestas – Karakasas

Venesuelos sostinė Karakasas

Pavojingiausias pasaulio miestas – Karakasas.<br>AP nuotr.
Pavojingiausias pasaulio miestas – Karakasas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 2:06 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:10 AM

Antroje vietoje yra San Pedro Sula Hondūre, kuris prieš tai ketverius metus iš eilės buvo atitinkamo sąrašo viršuje. Trečias – San Salvadoras. Salvadoro sostinėje 100 000 gyventojų tenka 108 nužudymai.

„Didžioji pavojingiausių pasaulio miestų dauguma yra Lotynų Amerikoje“, – sakoma ataskaitoje. Teigiamai ekspertai vertina pokyčius Meksikos Siudad Chuareso mieste bei Medeljine Kolumbijoje. Siudad Chuaresas, esantis pasienyje su JAV, sąrašo viršuje karaliavo nuo 2008 iki 2010 metų. Narkotikų bastionas Medeljinas pavojingiausias pasaulio miestas buvo dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. 2015-ųjų sąraše šių dviejų miestų tarp 50 pavojingiausių nėra.

„Silpnos valstybės, socialinė nelygybė ir susiskaldžiusios visuomenės leido kriminaliniams nusikaltėliams sustiprėti ir įsitvirtinti“, – sako kriminologas Carlosas Vilalta iš Meksikos tyrimų instituto „Cide“. Tačiau Kolumbijos situacija esą yra teigiamas pavyzdys regione: dėl taikos proceso su kairiąja sukilėlių grupuote „Farc“, ryžtingų veiksmų prieš organizuotą nusikalstamumą ir pažangių miestų statybos priemonių karštuose taškuose nužudymų skaičius šalyje pasiekė žemiausią lygį per pastaruosius dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.