Pūga „Jonas“ JAV pridarė maždaug 3 mlrd. dolerių nuostolių

Nuostoliai, kurių padarė

Pūga „Jonas“ JAV pridarė 3 mlrd. dolerių nuostolių<br>AP asociatyvi nuotr.
Pūga „Jonas“ JAV pridarė 3 mlrd. dolerių nuostolių<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 11:39 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:27 AM

Daugiausia finansinių nuostolių patyrė parduotuvės, restoranai ir kitos įstaigos, nes jose pritrūko pirkėjų ir klientų. Be to, nuostolių patirs ir tie darbuotojai, kuriems mokamas valandinis atlygis ir kurie dėl pūgos nesugebėjo ateiti į darbą, praneša „ABC News“.

Agentūros skaičiavimuose neatsižvelgta į infrastruktūrai padarytus nuostolius.

Anot „Moody's“, sniego audros pridaryti nuostoliai bus palyginti nedideli, lyginant su kitomis stichijomis; uraganas „Sendi“ (Sandy), užgriuvęs rytinę JAV pakrantę 2012 m. spalį, padarė verslui 26 mlrd. dolerių nuostolių. Infrastruktūrai padaryti nuostoliai siekė 45 mlrd. dolerių.

Didžiausių nuostolių 2005 metais padarė uraganas „Katrina“, dėl kurio negauta 28 mlrd. dolerių pelno, o tiesioginiai nuostoliai siekė 129 mlrd. dolerių.

Pūga savaitgalį į rytinę pakrantę atnešė gausų sniegą ir paralyžiavo visuomeninį gyvenimą. AP duomenimis, dėl stichijos žuvo 41 žmogus. Daug valstijų paskelbė nepaprastąją padėtį. 250 000 gyventojų Šiaurės Karolinoje ir Naujajame Džersyje buvo likę be elektros energijos. Vien tik sekmadienį ir pirmadienį buvo atšaukta iš viso 5 000 skrydžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.