Rusija atgal nepriims į Norvegiją išvykusių pabėgėlių

Maskva nenori atgal priimti

Rusija atgal nepriims į Norvegiją išvykusių pabėgėlių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Rusija atgal nepriims į Norvegiją išvykusių pabėgėlių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 2:23 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:10 AM

Norvegijos dešiniojo sparno vyriausybė gruodį sugriežtino politiką dėl prieglobsčio prašytojų ir pareiškė norą atgal išsiųsti tuos, kurie sieną kirto per Rusiją, teigdama, kad ten jiems bus saugu.

„Mes kalbame apie žmones, kurie į Rusiją atvyko turėdami tikslą aplankyti savo gimines arba dirbti. Jie nenurodė savo (tikrojo) tikslo patekti į Norvegiją. Tai reiškia, kad jie sąmoningai pateikė melagingą informaciją apie savo apsilankymo tikslą Rusijos Federacijoje. Todėl mes nenorime priimti šių žmonių atgal į Rusiją“, – sakė S.Lavrovas per kasmetinę spaudos konferenciją.

Norvegija pranešė po S.Lavrovo komentarų susisiekusi su Rusijos užsienio reikalų ministerija ir užtikrino, kad Maskva vis dar gali atgal priimti bent 5 400 pabėgėlių, pernai patekusių į šalį.

Pastarąją savaitę Norvegija atgal į Rusiją išsiuntė autobusą su 13 žmonių iš Sirijos, Afganistano, Jemeno ir Pakistano. Pernai į Norvegiją atvyko apie 31 tūkst. migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.