10 000 traktorių blokavo Graikijos kelius

Graikijoje ketvirtadienį

10 000 traktorių blokavo Graikijos kelius.<br>AP asociatyvi nuotr.
10 000 traktorių blokavo Graikijos kelius.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 7:50 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:19 AM

Ūkininkai trečiadienį netiekė savo produkcijos į didelius savaitinius turgus Atėnuose. Šiek tiek vaisių ir daržovių jie išdalijo dykai.

Streiką pradėjo ir keltai. Jie nekursuos ir ketvirtadienį. Tai turės neigiamos įtakos visoms saloms, kurios neturi oro uosto, ir pirmiausiai paaštrins situaciją Rytų Egėjuje. Čia kasdien atvyksta pabėgėliai, kurie dėl keltų darbuotojų streiko įstrigs salose.

Ūkininkai atmetė vyriausybės vadovo Alexio Tsipras pasiūlymą sėsti prie vieno stalo. Vienas demonstrantas Graikijos televizijos stočiai „Skai“ sakė, kad vyriausybė pirmiausiai turi atšaukti planus dėl pensijų ir mokesčių reformos.

„Mes atviri bet kokiam dialogui, – sakė ūkininkas Giorgos Machas, vadovaujantis protesto akcijoms Centrinėje Graikijoje. – Tačiau tik ne tada, kai A.Tsipras nori kalbėti, tačiau jau iš anksto skelbia, kad jo planai nekeičiami“.

Taip pat kalba advokatai ir notarai, kurie šiuo metu Atėnų centre reguliariai rengia „kaklaraiščių sukilimą“. Ketvirtadienį ketina streikuoti ir žurnalistai.

Protestų ir streikų bangą Graikijoje sukėlė vyriausybės planuojama pensijų reforma. Ji, be kita ko, numato vidutiniškai 15 proc. pensijų sumažinimą visiems naujiems pensininkams.

Be to, norima smarkiai padidinti darbdavių ir darbuotojų įmokas į pensijų fondus. Ūkininkams ši suma palaipsniui turi išaugti nuo 7 iki 20 proc.

A.Tsipras per debatus parlamente įspėjo, kad pensijų sistema be šios reformos gali žlugti. Pensijų reforma, be to, yra sąlyga tolesnei finansinei paramai gauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.