Vokietijos psichiatras: Angelos Merkel narcisizmas – pavojingas

Vokietijos kanclerė Angela Merkel patiria įtampą, nes žmonės, kurie kadaise ją išrinko, dabar jos nebepalaiko. Taip teigia Vokietijos psichiatras Hansas Joachimas Maazas, kuris laiko A.Merkel narcisizmą pavojingu.

A.Merkel kaltinama nesugebėjimu vadovauti Vokietijai ir savivertės trūkumu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
A.Merkel kaltinama nesugebėjimu vadovauti Vokietijai ir savivertės trūkumu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 7:07 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:15 AM

Vokietijos kanclerės partijos kolegos jau vieša ją kritikuoja. Bet A.Merkel pabėgėlių atžvilgiu ir toliau tvirtai laikosi savo kurso.

Vis dėlto Kelne per Naujuosius metus užfiksuoti priekabiavimo prie moterų incidentai parodė, kad žmonių susirūpinimas pagrįstas.

Bet kodėl Vokietijos kanclerė pabėgėlių požiūriu tebesilaiko ankstesnio požiūrio? Kai kurie įpykę piliečiai net suabejojo psichine šalies vyriausybės vadovės sveikata. Ar jie neperlenkia lazdos?

Psichiatras H.J.Maazas, kalbėdamasis su portalo „The Huffington Post Deutschland“ žurnalistais, pateikė griežtą Vokietijos kanclerės vertinimą.

„Šiuo metu A.Merkel elgiasi neracionaliai ir neišmintingai. Tai leidžia daryti prielaidą, kad ji prarado ryšį su tikrove“, – pareiškė gydytojas.

Psichiatro teigimu, A.Merkel pagrindinė problema yra narcisizmas. Ji apie save susikūrė dirbtinai išpūstą nuomonę. H.J.Maazo manymu, A.Merkel pati galvoja, kad yra įtakingiausia pasaulio moteris.

H.J.Maazas tikino, kanclerė neturi jokių realių lyderio savybių. Priešingai, ekspertas įžvelgia A.Merkel savivertės trūkumą ir netvirtumą.

Pasak H.J.Maazo, kanclerės elgesys kelia pavojų Vokietijai, nes užsispyręs ir atkaklus laikymasis savo politikos kurso skaldo visuomenę. Ekspertas baiminasi ir dėl psichinės A.Merkel būsenos.

„Esant dabartinei situacijai, iš tikrųjų reikia būgštauti, kad gali kilti psichinio ir psichosomatinio pobūdžio problemų“, – sako H.J.Maazas.

Vokietijoje H.J.Maazas išgarsėjo 1990 metais paskelbęs savo sukurtą buvusių Rytų Vokietijos gyventojų psichologinį portretą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.