D. Cameronui – kritika dėl paniekinamų žodžių apie pabėgėlius

Britų premjeras Davidas

„Jūs Kalė susitikote su krūva migrantų ir pasakėte, kad jie visi gali atvykti į Didžiąją Britaniją“, – sakė D. Cameronas Leiboristų partijos adresu.<br>Reuters nuotr.
„Jūs Kalė susitikote su krūva migrantų ir pasakėte, kad jie visi gali atvykti į Didžiąją Britaniją“, – sakė D. Cameronas Leiboristų partijos adresu.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 6:23 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:04 AM

Vyriausybės vadovas parlamente Londone trečiadienį kalbėjo apie „krūvą migrantų“, su kuriais opozicijos vadovas Jeremy Corbynas praėjusią savaitę susitiko Kalė. Opozicija tokį jo pasakymą pavadino „skaldančiu“ ir „šokiruojančiu“. Smarkios kritikos būta ir socialiniuose tinkluose internete.

„Jūs Kalė susitikote su krūva migrantų ir pasakėte, kad jie visi gali atvykti į Didžiąją Britaniją“, – sakė D. Cameronas Leiboristų partijos adresu. Už pabėgėlių politiką atsakinga leiboristų deputatė Yvette Cooper po to „Twitter“ tinkle apkaltino premjerą nederamai kalbėjus „sudėtinga ir jautria tema“. D. Camerono elgesys esą yra „nevalstybiškas“.

Liūdnai pagarsėjusiose „džiunglėse“ Šiaurės Prancūzijos Kalė mieste apgailėtinomis sąlygomis gyvena tūkstančiai pabėgėlių, norinčių pasiekti Didžiąją Britaniją.

Jie vis mėgina patekti į keltus ir traukinius, tačiau tai pavyksta labai retai, nes Prancūzija praėjusiais mėnesiais smarkiai sugriežtino saugumo priemones prie tunelio ir keltų uoste. Be to, pabėgėlius mėginama įtikinti pasilikti Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.