Švedija planuoja deportuoti iki 80 tūkst. prieglobsčio prašytojų

Švedija planuoja deportuoti

Švedija planuoja deportuoti iki 80 tūkst. prieglobsčio prašytojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Švedija planuoja deportuoti iki 80 tūkst. prieglobsčio prašytojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 7:24 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:04 AM

„Kalbame apie 60 tūkst. žmonių, bet šis skaičius gali padidėti iki 80 tūkst.“, – ministro žodžius citavo Švedijos žiniasklaida, nurodžiusi, kad vyriausybė paprašė policijos ir migracijos pareigūnų organizuoti tų žmonių išsiuntimą.

Šis pasiūlymas buvo pateiktas Europai kovojant su rimčiausia migracijos krize nuo Antrojo pasaulinio karo laikų ir į Senąjį žemyną toliau plūstant tūkstančiams žmonių, bėgančių nuo konfliktų Sirijoje ir kituose karštuosiuose taškuose, kurių neatbaido netgi atšiaurūs žiemos orai.

Jungtinės Tautos nurodė, kad šiemet į Graikiją atvyko jau per 46 tūkst. žmonių, o daugiau negu 170 migrantų žuvo per pavojingą kelionę jūra.

A.Ygemanas sakė, kad deportacijos, paprastai vykdomos naudojant įprastus komercinius skrydžius, turėtų būti atliekamos specialiais užsakomaisiais reisais, nes išsiunčiamų žmonių bus labai daug..

Švedija, turinti 9,8 mln. gyventojų, per praeitus metus priėmė daugiau negu 160 tūkst. prieglobsčio ieškotojų, o šis skaičius buvo vienas didžiausių Europos Sąjungoje, lyginant su šalies gyventojų skaičiumi.

Tačiau atvykstančių migrantų smarkiai sumažėjo po sausio 4 dienos, kai Švedija įvedė nuodugnų keliautojų tapatybės dokumentų tikrinimą.

Tuo tarpu kaimyninėje Danijoje vyriausybė šią savaitę priėmė įstatymą, leidžiantį konfiskuoti vertingą pabėgėlių turtą, tikintis tokiu būdu pažaboti atvykėlių srautą.

Kai kurie kritikai Danijos priimtą įstatymą lygino su nacių vykdytu žydų aukso ir kitų vertingų daiktų konfiskavimu per Holokaustą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.