Kremlius pasmerkė Baltuosius rūmus

Kremlius penktadienį griežtai

Kremlius pasmerkė Baltuosius rūmus<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kremlius pasmerkė Baltuosius rūmus<br>Reuters/Scanpix nuotr.
BBC laida privertė pasaulį kalbėti apie V.Putino turtus ir Rusijos valdžios korupciją.<br>AFP nuotr.
BBC laida privertė pasaulį kalbėti apie V.Putino turtus ir Rusijos valdžios korupciją.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 29, 2016, 12:26 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:46 PM

JAV iždo sekretoriaus pavaduotojas kovos su terorizmu ir finansų žvalgybos klausimais Adamas Szubinas, duodamas interviu Britanijos nacionalinio transliuotojo BBC laidai „Panorama“, kuri buvo parodyta pirmadienį, sakė, kad V.Putinas yra „korupcijos atvaizdas“.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Joshas Earnestas ketvirtadienį palaikė šią poziciją, sakydamas, kad Iždo departamento vertinimai „geriausiai atspindi administracijos nuomonę“.

Kremlius jau anksčiau atmetė A.Szubino pareiškimą, kuris esą prilygsta „oficialiam kaltinimui“, o vėliau dar labiau sugriežtino toną, kai įsikišo Baltieji rūmai.

„Be abejo, prezidentui žinoma apie tuos pareiškimus; jis laiko juos absoliučiai nepriimtinais bei nederamais tokio aukšto rango JAV atstovams“, – per spaudos konferenciją sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Mums tikrai reikia išsamesnio paaiškinimo, nes tokie pareiškimai – absoliučiai neturintys precedento“, – pabrėžė jis, pridūręs, kad tai niekaip nepaveiks nei V.Putino, nei Rusijos.

D.Peskovas kaltino Vašingtoną pradėjus pastangas diskredituoti V.Putiną prieš 2018 metais vyksiančius Rusijos prezidento rinkimus, nors tvirtino, kad Kremliaus lyderis dar nėra apsisprendęs, ar sieks būti perrinktas.

Rusijos pareigūnai ne kartą kaltino Vakarų šalis rezgant planus nuversti V.Putiną, bet kritikai tvirtina, kad šio autoritarinio lyderio aplinkai priklausantys elito nariai specialiai kursto visuomenės nuogąstavimus, stengdamiesi išlaikyti savo įtaką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.