Donaldas Trumpas vėl iššovė: „T. Cruzas pavogė pergalę“

Malonus Donaldo Trumpo tonas, kuriuo jis pasveikino jį respublikonų pirminiuose rinkimuose JAV Ajovos valstijoje aplenkusį Tedą Cruzą, jau pamirštas. Dabar milijardierius apkaltino savo pagrindinį konkurentą neteisėtai pavogus laimėtojo poziciją.

D.Trumpas iš pradžių pasveikino laimėtoją, o vėliau paskelbė, kad T.Cruzas pergalę iškovojo neteisėtai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas iš pradžių pasveikino laimėtoją, o vėliau paskelbė, kad T.Cruzas pergalę iškovojo neteisėtai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 4:11 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:05 AM

D.Trumpas išsiliejo savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

Tedas Cruzas nelaimėjo Ajovos valstijoje. Jis neteisėtai ją pavogė. Štai kodėl visos apklausos suklydo, o jis gavo daugiau balsų, nei tikėtasi. Blogai!“ – parašė verslo magnatas.

Milijardierius vėliau ištrynė šią žinutę, bet tik tam, kad ir vėl paviešintų tą patį tekstą, tik dabar jau išvengdamas žodžio „neteisėtai“

Pirmadienį Teksaso valstijai atstovaujantis senatorius T.Cruzas netikėtai laimėjo prieš D.Trumpą, kuriam buvo prognozuojama pergalė respublikonų pirminiuose rinkimuose.

T.Cruzas surinko 26 proc. balsų, o D.Trumpas – 23 proc. Nuo milijardieriaus vos vienu procentiniu punktu atsiliko Floridai atstovaujantis senatorius Marco Rubio.

D.Trumpas apkaltino T.Cruzą pamelavus į Ajovos pirminius rinkimus atėjusiems amerikiečiams, kad kitas kandidatas Benas Carsonas pasitraukė iš rinkimų.

Taip pat milijardierius tvirtino, kad T.Cruzas negaliojančiais paskelbė tūkstančių rinkėjų pažymėjimus.

„Galiausiai T.Cruzas pasakė tūkstančiams rinkėjų, kad D.Trumpas palaiko „ObamaCare“ ir pasirinkimo teisę aborto atveju. Tai visiškas melas!“ – „Twitter“ rašė respublikonas, turėdamas omenyje prezidento Baracko Obamos sveikatos sistemos reformą.

Šios žinutės „Twitter“ – milžiniškas kontrastas palyginus su kalba, kurią D.Trumpas pasakė antradienio rytą pradėjus aiškėti, jog T.Cruzas iškovojo pergalę.

„Likome antri ir man tikra garbė. Noriu pasveikinti Tedą ir visus kitus kandidatus, tarp jų ir Mike'ą Huckabee, kuris tapo tikrai geru mano draugu“, – viešbutyje „Sheraton“ kalbėjo D.Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.