Vokietija ES planus išvengti JK pasitraukimo laiko „ambicingais“

Vokietija trečiadienį Europos

Vokietija ES planus išvengti JK pasitraukimo laiko „ambicingais“.<br>AP nuotr.
Vokietija ES planus išvengti JK pasitraukimo laiko „ambicingais“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2016, 7:17 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 8:45 AM

Vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas sakė žurnalistams, kad ES Vadovų tarybos pirmininko Donaldo Tusko antradienį pateiktas planas yra „ambicingas (siūlymų) pluoštas, kuris atsako į pagrindinius ministro pirmininko (Davido) Camerono reikalavimus“.

„Dabar mes kruopščiai nagrinėjame šį pluoštą. Vokietijos vyriausybė tebevaidins konstruktyvų vaidmenį būsimose derybose“, – sakė S.Seibertas.

Jis pažymėjo, kad kanclerė Angela Merkel vėl pabrėžė palaikanti „stiprią Britaniją ir stiprią Europos Sąjungą“.

„Mūsų galutinis tikslas yra turėti kompleksinį paketą, kuris leis ministrui pirmininkui D.Cameronui vadovauti stipriai referendumo kampanijai už pasilikimą Europos Sąjungoje“, – sakė S.Seibertas.

„Tačiau tuo pačiu (pažymėtina), kad yra pamatiniai Europos Sąjungos principai, kurių reikia laikytis – mes visada tai pabrėžėme“, – pridūrė jis.

S.Seibertas nesiėmė komentuoti galimų kliūčių tik pasakė, kad Berlynas „intensyviai“ nagrinėja šį planą.

A.Merkel laikoma kaip paprastai palaikanti Britanijos poziciją, tačiau ji skeptiškai žiūri į D.Camerono siekį apriboti pašalpas ES migrantams, pastarųjų buvimo Britanijoje pirmaisiais keleriais metais.

D.Tusko plane numatyti ketverių metų „avariniai stabdžiai“ socialinėms išmokoms ES migruojantiems darbininkams, taip pat garantijos euro zonai nepriklausančioms valstybėms ir daugiau galios nacionaliniams parlamentams suteikianti „raudonosios kortelės“ sistema.

D.Cameronas antradienį sakė, kad D.Tusko planai atspindi „realią pažangą“, ir dėl to jis turbūt savo kampanijoje ragins per referendumą, kuris tikėtinas birželį, balsuoti už Britanijos pasilikimą Europos Sąjungoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.