Nerami žinia iš Šiaurės Korėjos: keičia planus dėl raketos

Šiaurės Korėja paankstino planus paleisti palydovą nešančią ilgojo nuotolio raketą, skelbia BBC. Japonijos vyriausybės žiniomis, prieštaringai vertinamas raketos bandymas gali įvykti jau sekmadienį.

Šiaurės Korėjos raketos bandymas gali įvykti jau sekmadienį.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Šiaurės Korėjos raketos bandymas gali įvykti jau sekmadienį.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Palydovinės nuotraukos rodo, kad raketa iš šalies vakaruose esančio Tongčango komplekso gali būti paleista maždaug po savaitės.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Palydovinės nuotraukos rodo, kad raketa iš šalies vakaruose esančio Tongčango komplekso gali būti paleista maždaug po savaitės.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2016, 11:05 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:17 AM

Raketą korėjiečiai gali paleisti jau vasario 7–14 dienomis.

Anksčiau Pchenjanas skelbė, kad paleidimas planuojamas vasario 8–25 dienomis. Šį pareiškimą pasmerkė pasaulio galiūnės – jos pažymėjo, kad palydovo išmetimas į erdvę tėra priedanga balistinės raketos technologijos bandymui.

Rusija įsakmiai kreipėsi į Šiaurės Korėją ragindama šią atsisakyti planų šį mėnesį paleisti raketą, nes tokie pastarosios veiksmai gali padidinti įtampą Šiaurės Rytų Azijoje.

Seulas įspėjo kaimynę, kad jai už raketos bandymą reikės brangiai sumokėti. 

Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas Moonas Sang Gyunas šeštadienį pareiškė, kad Šiaurės Korėja tarptautinėms organizacijoms nepranešė apie jokius kitus planuojamo ilgojo nuotolio raketos paleidimo pakeitimus, o raketos trajektorija turėtų išlikti tokia pat. 

Japonijos gynybos ministras taip pat pranešė davęs įsakymą numušti bet kokią raketą, kuri galėtų taikytis į šalies teritoriją. 

Tai jau ne pirmas atvejis šiais metais, kai Pchenjanas sukelia tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą savo veiksmais. Sausio 6 dieną šalis esą įvykdė jau ketvirtą atominės bombos bandymą. 

Jungtinės Tautos dėl balistinių ir branduolinių ginklų bandymų Šiaurės Korėjai jau yra skyrusios sankcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.