Nigerijoje nuo Lasos karštligės mirė 101 žmogus

Tebesiplečiantis Lasos (Lassa) karštligės protrūkis Nigerijoje nusinešė 101 gyvybę, pranešė

Lasos karštligės endeminės teritorijos yra Nigerija, Siera Leonė, Liberija, Gvinėja.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Lasos karštligės endeminės teritorijos yra Nigerija, Siera Leonė, Liberija, Gvinėja.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Feb 6, 2016, 11:56 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:17 AM

Nigerijos ligų kontrolės centro (NCDC) statistika rodo, kad šios hemoraginės karštligės nuo rugpjūčio užregistruoti 175 patvirtinti ir įtarti atvejai, iš kurių 101 mirtinas.

„Šiandien 19 valstijų stebimi kontaktai su užsikrėtusiais, įtartini atvejai patvirtinami laboratoriniais tyrimais“, – nurodoma šio centro pranešime.

Mirties nuo šio viruso atvejų užregistruota politinėje šalies sostinėje Abudžoje, Lagose ir 14 kitų valstijų, pažymi NCDC.

Nors šios daugiausia gyventojų (daugiau kaip 170 mln.) Afrikoje turinčios šalies sveikatos tarnyba tvirtina kontroliuojanti šio viruso plitimą, manoma kad tikrasis epidemijos mastas yra gerokai didesnis.

Pernai Nigerijoje iš 375 užsikrėtusiųjų mirė 12 žmonių, o 2012 metais iš 1723 atvejų 112 buvo mirtini.

Lasos karštligės endeminės teritorijos yra Nigerija, Siera Leonė, Liberija, Gvinėja. Vakarų Afrikoje kasmet užregistruojama nuo 100 iki 300 tūkstančių susirgimų Lasos karštlige, iš jų apie 5000 atvejų baigiasi mirtimi.

Lasos karštligė panaši į Marburgo ir Ebolos virusų sukeliamas ligas. Klinikiniai ligos požymiai yra karščiavimas, gerklės, galvos, krūtinės, raumenų, pilvo skausmai, viduriavimas, silpnumas, vėmimas; sunkiais atvejais – hemoraginis kraujavimas.

Jos pavadinimas siejamas su Lasos miestu Nigerijos šiaurėje, kur šis virusas buvo pirmą kartą nustatytas 1969 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.