B. Obama paskelbė kibernetinio saugumo „veiksmų planą“

JAV prezidentas Barackas

B.Obama prašo kibernetinio saugumo pastangoms skirti iš biudžeto 19 mlrd. dolerių arba 35 proc daugiau negu lig šiol.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Obama prašo kibernetinio saugumo pastangoms skirti iš biudžeto 19 mlrd. dolerių arba 35 proc daugiau negu lig šiol.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 7:12 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:04 PM

Ši žinia yra atsakymas į pastaruoju metu padažnėjusius įsilaužimus į duomenų bazes bei kibernetines atakas ir į vyriausybės, ir į privačius tinklus, taip pat ir pernai priimtą kibernetinio saugumo įstatymą.

B.Obama prašo kibernetinio saugumo pastangoms skirti iš biudžeto 19 mlrd. dolerių arba 35 proc daugiau negu lig šiol, ir 3 mlrd. dolerių būtų skirta kompiuterinių sistemų vyriausybės agentūrose modernizavimui.

„Niekam ne paslaptis kad mūsų vyriausybės IT labiau panaši į „Atari“ žaidimą „Xbox“ pasaulyje“, – parašė B.Obama į laikraščio „Wall Street Journal“ skiltį.

„Socialinės apsaugos administracija naudojasi praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio sistemomis ir kodu. Jokio sėkmingo verslo negali būti tokiomis sąlygomis. Žengdami į priekį, reikalausime iš agentūrų, kad būtų sustiprinta vertingiausios informacijos apsauga ir būtų lengviau joms atnaujinti savo tinklus“, – pažymėjo B.Obama.

Tokių veiksmų imamasi, kai paaiškėjo, kad pernai nutekėjo asmeniniai 20 milijonų federalinių tarnautojų, kontraktininkų ir kitų asmenų duomenys, kai buvo įsilaužta į Personalo valdymo tarnybos sistemą.

Vėliau pasirodė žinių apie atakas, kurios smogė sveikatos apsaugos, mažmenininkų ir kitiems tinklams, paveikdamos dešimtis milijonų žmonių, taip pat apie niokojančią kibernetinę ataką firmoje „Sony Pictures“.

„Šios kibernetinės atakos yra tarp pavojingiausių Amerikos ekonomikos ir nacionaliniam saugumui“, – nurodė B.Obama.

„Štai kodėl, per pastaruosius septynerius metus, mes stipriname kibernetinį saugumą vyriausybėje“ – pabrėžė jis.

JAV prezidentas išleido įsaką dėl 12 narių kibernetinio saugumo komisijos steigimo; ji teiks rekomendacijas ir viešajam, ir privačiajam sektoriui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.