Kova dėl JAV prezidento posto persikėlė į Naująjį Hampšyrą

[[ge:lrytas:lrytas:1614673]]

Demokratui B.Sandersui Naujajame Hampšyre prognozuojama pergalė.<br>AP nuotr.
Demokratui B.Sandersui Naujajame Hampšyre prognozuojama pergalė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-09 06:54, atnaujinta 2017-06-08 18:29

Pirmadienį kandidatai turėjo paskutinę galimybę į savo pusę patraukti vienos iš pirmųjų rinkimuose dalyvaujančių valstijų rinkėjus.

Netoli sienos su Kanada esančioje gyvenvietėje Diksvil Noče antradienį tuojau po vidurnakčio buvo atiduoti devyni balsai. Rezultatai buvo suskaičiuoti po kelių minučių.

Paaiškėjo, kad demokratų stovykloje senatorius Bernie Sandersas surinko keturis balsus, o jo varžovė, buvusi valstybės sekretorė Hillary Clinton liko nieko nepešusi. Respublikonų stovykloje trys balsai buvo atiduoti už Johną Kasichą, o kiti du – už Donaldą Trumpą.

Donaldas Trumpas, pagrindinis Respublikonų partijos pretendentas į prezidento postą, Naujajame Hampšyre tikisi pasirodyti geriau nei Ajovoje, kur laimėjo Tedas Cruzas.

„Per pastaruosius devynis mėnesius mes nuėjome ilgą kelią. Dabar nėra nieko ko negalėtume pasiekti“, – sakė B. Sandersas.

Tarp Respublikonų partijos kandidatų vyksta itin nuožmi kova. Per savaitgalį vykusius debatus, varžybose dėl prezidento posto dalyvaujantys kandidatai užsipuolė Floridos senatorių Marco Rubio, Ajovoje užėmusį trečią vietą.

Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie pareiškė, kad M. Rubio trūksta patirties, o jo kalbos yra surežisuotos. Kritikos strėlių M. Rubio sulaukė ir iš D. Trumpo bei buvusio Floridos gubernatoriaus Jebo Bush.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.