JAV Senatas balsavo už sankcijų griežtinimą Šiaurės Korėjai

[[ge:lrytas:lrytas:1582823]]

Anot Seulo, iš komplekso gautas pajamas Pchenjanas naudoja branduolinio ginklo ir raketų kūrimui.<br>AP nuotr. iš archyvo
Anot Seulo, iš komplekso gautas pajamas Pchenjanas naudoja branduolinio ginklo ir raketų kūrimui.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 10:00 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:01 PM

Sankcijos galios visiems, tiesiogiai ar netiesiogiai prisidedantiems prie Pchenjano ginklų gamybos ar žmogaus teisių pažeidimų.

JAV teisės akto juodraštis yra taikomas tokiems fiziniams ar juridiniams asmenims, kurie prekiauja ar finansuoja viską, kas yra susiję su masinio naikinimo ginklais, įprastinės ginkluotės platinimu, Šiaurės Korėjos raketų programa, pinigų plovimu, prekyba narkotikais, žmonių teisių pažeidimais, veikomis, keliančios grėsmę JAV kibernetiniam saugumui ir prabangių prekių importu.

Visa tai buvo ribojama ir anksčiau, tačiau dabar siekiama žengti dar vieną žingsnį į priekį. Įstatymo juodraštyje taip pat numatoma 50 mln. dolerių transliacijoms į Šiaurės Korėją ir humanitarinės pagalbos programoms.

JAV Atstovų Rūmai jau balsavo už panašų įstatymo projektą. Dabar įstatymų leidėjai turės paruošti vieną bendrą įstatymą, kurį patvirtins šalies prezidentas Barackas Obama.

Prieš Šiaurės Korėją griežtesnių priemonių ėmėsi ir Pietų Korėja. Ketvirtadienį pietų korėjiečiai pradėjo atsitraukti iš pramoninio komplekso, bendrai valdomo abiejų Korėjų. Kesongo pramoniniame komplekse Pietų Korėja savo veiklą nutraukė trečiadienį. Anot Seulo, iš komplekso gautas pajamas Pchenjanas naudoja branduolinio ginklo ir raketų kūrimui.

Kesongo pramoninis kompleksas, esantis šalia stipriai saugomos šalių sienos, yra vienas iš paskutinių bendradarbiavimo tarp konkuruojančių šalių pavyzdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.