Stambule užpultos dviejų provyriausybinių laikraščių redakcijos

Ketvirtadienį Stambule

Stambule užpultos dviejų provyriausybinių laikraščių redakcijos.<br>AP asociatyvi nuotr.
Stambule užpultos dviejų provyriausybinių laikraščių redakcijos.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 12:41 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 10:49 AM

Gautomis žiniomis, išpuolių taikiniais tapo Turkijos laikraščiai „Yeni Safak“ ir „Yeni Akit“. Neatmetama, kad veikė viena ir ta pati grupė: antrasis užpuolimas buvo surengtas praėjus pusvalandžiui po pirmojo. Abiejų akcijų scenarijus panašus: 3-4 kaukėtų asmenų grupė apmėtė pastatus buteliais su padegamuoju mišiniu ir paleido kelis šūvius į langus ir stiklines duris. Žmonės nenukentėjo.

Tai jau ne pirmas laikraščių redakcijų užpuolimas Turkijoje. Pavyzdžiui, gruodžio 12-ąją „Hurriyet“, įtakingas opozicinis laikraštis, pranešė, kad jos biurą iš pravažiuojančio automobilio apšaudė nežinomi asmenys. Vėliau oficialioji Ankara pareiškė, kad jokio apšaudymo nebuvo, o pastato langai sudužo dėl staigaus temperatūros pasikeitimo. 2015 metų spalį Turkijos policija šturmu užėmė dviejų opozicinių televizijos kanalų „Bugun“ ir „Kanalturk“ biurus Stambule. Taip pat buvo suimti ir apkaltinti šnipinėjimu opozicinio laikraščio „Cumhuriyet“ vyriausiasis redaktorius Canas Dundaras ir korespondentas Erdemas Gulas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.