Havajuose įvesta nepaprastoji padėtis

Havajuose įvesta nepaprastoji

Havajuose dėl Zikos viruso įvesta nepaprastoji padėtis<br>AP nuotr.
Havajuose dėl Zikos viruso įvesta nepaprastoji padėtis<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2016, 8:30 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 6:22 AM

Šios JAV valstijos teritorijoje užfiksuota per 250 Dengės karštligės atvejų. Valdžia baiminasi, kad uodai, platinantys pavojingą Dengės karštligę, gali perduoti ir Zikos virusą.

Valstijos gubernatorius Davidas Ige pastebėjo, kad Zikos virusinės infekcijos atvejų salų teritorijoje neužregistruota, visi susirgusieji Havajuose atsivežė virusą iš kelionių. Jis pabrėžė, kad salynas išlieka saugus turistams, ragindama juos nekeisti jau suplanuotų kelionių į salas.

Anot agentūros, nepaprastosios padėties režimo įvedimas leis gauti papildomą finansavimą kovai su vabzdžiais – ligų pernešėjais.

Kaip penktadienį pranešė Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro, nuo praėjusių metų lapkričio šalyje nuo Zikos karštligės trys žmonės mirė, iš viso Venesueloje per šį laikotarpį nustatyta 5,2 tūkstančio galimo užsikrėtimo Zikos virusu atvejų.

Zikos karštligės protrūkių užfiksuota Azijoje, Afrikoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Ramiojo vandenyno regione. Europoje kol kas nustatomi pavieniai atvejai.

Zikos virusas sukelia aukštą temperatūrą, konjunktyvitą, galvos ir sąnarių skausmus, uždegimo procesus, pykinimą ir vėmimą, skrandžio sutrikimus ir skausmus. Viruso nešiotojas yra uodas Aedes aegypti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.