Lenkija pasiruošusi pasiųsti naikintuvų F-16 kovai su IV

NATO narė Lenkija pasiruošusi

Lenkija pasiruošusi pasiųsti naikintuvų F-16 kovai su IV<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Lenkija pasiruošusi pasiųsti naikintuvų F-16 kovai su IV<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 1:45 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 1:09 AM

Ši žinia buvo paskelbta po to, kai Aljansas praėjusią savaitę užsiminė svarstantis galimybę prisidėti prie JAV vadovaujamos koalicijos, kovojančios su džihadistais.

„Iš mūsų pusės yra deklaracija, kad esame pasiruošę dalyvauti stebėjimo patruliavime ir pasiūlėme keturis mūsų lėktuvus, – Lenkijos radijui sakė prezidento Andrzejaus Dudos saugumo patarėjas Pavelas Solochas. – Detalės bus derinamos techniniu lygmeniu; bet kokiu atveju iš mūsų pusės toks pareiškimas pateiktas.“

P.Solochas aiškino, kad Lenkijos pasiūlymas yra „solidarumo su mūsų sąjungininkais pareiškimas“, pridūręs, kad „Lenkija tikisi tokio paties solidarumo“ iš NATO užtikrinant bloko rytinio sparno saugumą.

NATO narės Rytų Europoje, įbaugintos Ukrainos krizės ir 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos, siekia, kad transatlantinis aljansas nuolat dislokuotų pajėgas šiame regione.

Prognozuojama, kad Aljanso lyderiai oficialiai pritars reikšmingo dydžio pajėgų rotavimui NATO rytinio sparno šalyse per liepą Lenkijoje vyksiantį bloko viršūnių susitikimą, nors toks žingsnis kelia įtūžį Maskvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.