A. Merkel pateisina Jungtinės Karalystės reikalavimus dėl ES

Dauguma Britanijos reikalavimų

„Būtų gerai žmonėms Alepe sudaryti neskraidymo zoną palei Turkijos sieną“, – sakė Vokietijos vyriausybės vadovė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Būtų gerai žmonėms Alepe sudaryti neskraidymo zoną palei Turkijos sieną“, – sakė Vokietijos vyriausybės vadovė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 2:07 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:00 PM

„Tai yra susiję ne tik su Britanijos individualiais interesais, (sprendžiant) kai kurias problemas ar klausimus, tai greičiau liečia kelis punktus, kurie yra pateisinami ir suprantami“, – sakė ji kalbėdama parlamente, kuriame išdėstė savo poziciją ES viršūnių susitikimo išvakarėse.

„Kaip ir (britų premjeras) Davidas Cameronas, aš manau, kad ES būtina pagerinti mūsų konkurencingumą, skaidrumą ir (sumažinti) biurokratiją. Vokietijai daug metų tai pat rūpėjo šios problemos“, – sakė ji.

Net prieštaringai vertinamas siūlymas apkarpyti socialines garantijas Britanijoje migrantams iš Europos Sąjungos šalių yra „pateisinamas ir suprantamas, nes kiekvienos atitinkama socialinė sistema yra pavaldi ne Briuseliui, o kiekvienos atskirai valstybei narei“, kalbėjo kanclerė.

„Todėl visai natūralu, kad kiekviena valstybė narė turėtų galėti ginti savo socialinę sistemą nuo piktnaudžiavimo“, – pažymėjo ji. D.Cameronas siekia netaikyti socialinių lengvatų iš kitų Bendrijos narių atvykusiems imigrantams, kurie nėra išgyvenę šalyje ketverių metų.

„Palaikau Davido Camerono požiūrį kad ES narės, naudojančios kitokią valiutą nei euras, nebūtų ignoruojamos, nagrinėjant svarbius klausimus“, – sakė ji.

„Mūsų tikslas turi būti – vengti diskriminavimo ir tuo pačiu metu leisti diferencijuoti, kai prireikia“, – pažymėjo A.Merkel.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.