Austrija griežtina savo pietinių sienų kontrolę

A.Merkel antradienį griežtai kritikavo Austrijos pasiūlymą.

Austrijos vyriausybė taip pat planuoja trečiadienį nustatyti, kiek daugiausiai migrantų kasdien bus įleidžiama į šalį per Špylfeldo perėją.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Austrijos vyriausybė taip pat planuoja trečiadienį nustatyti, kiek daugiausiai migrantų kasdien bus įleidžiama į šalį per Špylfeldo perėją.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 12:56 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:26 PM

Tos priemonės bus vykdomos 12-oje perėjų prie sienų su Italija, Slovėnija ir Vengrija, siekiant sumažinti atvykėlių antplūdį, sakė vidaus reikalų ministrė Johanna Mikl-Leitner.

„Bus įvairių struktūrinių priemonių“, įskaitant naujas tvoras, panašias į neilgą metalinio tinklo tvorą, neseniai įrengtą pagrindinėje sienos su Slovėnija perėjoje Špylfelde, pridūrė ji.

Šis pranešimas taps nauju smūgiu Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kuri per ketvirtadienį ir penktadienį Briuselyje vyksiantį Europos Sąjungos viršūnių susitikimą ketina raginti vykdyti susitarimą su Turkija, siekiant išspręsti didžiausią Senajame žemyne migracijos krizę nuo Antrojo pasaulinio karo.

Austrija vis dar palaiko tą planą, bet sako, kad jis įgyvendinamas per lėtai, o atvykėlių srautas neatrodo mažėjantis.

„Rengiame atsarginį planą ne todėl, kad to norime, o todėl, kad Europos sprendinio įgyvendinimas yra per lėtas“, – antradienį žiniasklaidai sakė Austrijos kancleris Werneris Faymannas.

Viena prisidėjo prie vadinamojo Višegrado ketverto – Vengrijos, Lenkijos, Slovakijos ir Čekijos – kurios nori uždaryti pabėgėlių kelią iš Graikijos per Balkanus, kaltindami Atėnus, kad jie nesugeba apsaugoti išorinių ES sienų.

A.Merkel antradienį griežtai kritikavo Austrijos pasiūlymą.

„Ar tikrai jau norime pasiduoti ir uždaryti Graikijos, Makedonijos ir Bulgarijos sieną – su visomis pasekmėmis, kurių tai sukeltų Graikijai ir visai Europos Sąjungai?“ – klausė ji.

A.Merkel, kuri namuose yra smarkiai spaudžiama sumažinti atvykėlių antplūdį, palaiko planą, pagal kurį Turkija, tapusi tranzito šalimi, uždarytų savo sienas, o pabėgėlius skraidintų į Europą, kur jie būtų perskirstomi pagal kvotų sistemą.

Tačiau dauguma ES šalių į šį planą žiūri be didelio entuziazmo.

Austrijos vyriausybė taip pat planuoja trečiadienį nustatyti, kiek daugiausiai migrantų kasdien bus įleidžiama į šalį per Špylfeldo perėją. Viena tikisi, kad toks žingsnis padės nukreipti per Balkanus ir Slovėniją plūstančių migrantų srautą į Italiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.