Bolivijoje per riaušes žuvo šeši žmonės

Opozicijai priklausanti Alto merė Soledad Chapeton pareikalavo nustatyti, kodėl tos demonstracijos neprižiūrėjo policija, galėjusi užkirsti kelią smurtui.

Neramumai vyko Alto mieste.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Neramumai vyko Alto mieste.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2016-02-18 09:50, atnaujinta 2017-06-07 16:50

Du vyrai ir dvi moterys užduso tualete, kur jie tikriausiai buvo pasislėpę nuo riaušininkų, o dar vienas vyras ir moteris – pastato terasoje, nurodė pareigūnai. Pasak Holandeso ligoninės, į kurią buvo išvežtos aukos, direktorės Polonios Pinto, visi tie žmonės mirtinai apsinuodijo smalkėmis.

Šios žūtys paaštrino politinę krizę prieš sekmadienį vyksiantį referendumą, kuriame Bolivijos žmonės spręs, ar reikia priimti konstitucijos pataisą, kuri atvertų kelią prezidentui Evo Moralesui 2019 metais siekti ketvirtos kadencijos iš eilės.

Prezidentas paskelbė trumpą pranešimą, kuriame sakoma, kad jis nurodė atlikti tyrimą, kad būtų išaiškinti už tuos neramumus atsakingi asmenys.

Savivaldybės pastatą protestuotojai padegė po vietos gyventojų eitynių, per kurias buvo reikalaujama geresnių mokyklų ir daugiau mokytojų.

Profsąjungų aktyvistais, palakantys E.Moraleso valdančiąją partiją, kaip pranešama, prisidėjo prie eitynių, organizuotų moksleivių tėvų ir studentų.

Opozicijai priklausanti Alto merė Soledad Chapeton pareikalavo nustatyti, kodėl tos demonstracijos neprižiūrėjo policija, galėjusi užkirsti kelią smurtui.

„Jie pasielgė neatsakingai, nepasirodę laiku“, – verkdama sakė merė žurnalistams.

S.Chapeton kaltino dėl padegimo provokatorius, susijusius su E.Moraleso „Judėjimu į Socializmą“. Ji sakė, kad užpuolikai išnešė iš pastato juos inkriminuojančius dokumentus ir juos padegė kartu su baldais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.