B. Obama pasirašė naujų JAV sankcijų Šiaurės Korėjai paketą

JAV prezidentas Barackas

JAV prezidentas Barackas Obama.<br>AP nuotr.
JAV prezidentas Barackas Obama.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 7:30 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:51 PM

Baltieji rūmai nurodė, kad B.Obama pasirašė Kongreso priimtas priemones, sugriežtinančias sankcijas subjektams, vykdantiems su masinio naikinimo ginklais susijusių technologijų ir prekių importą į Šiaurės Korėją, taip pat visiems, sąmoningai prisidedantiems prie žmogaus teisių pažeidimų.

Naujos priemonės taip pat didina finansinį spaudimą Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno režimui, siekiant sumažinti jo galimybes plauti pinigus arba užsidirbti iš narkotikų kontrabandos – dviejų pagrindinių neteisėtų veiklų, kurios, kaip manoma, neša milijonus dolerių Kim Jong Uno artimiausios aplinkos nariams.

Pchenjanas praėjusį mėnesį sulaukė tarptautinio pasmerkimo, paskelbęs, kad sėkmingai išbandė vandenilinę bombą.

Vasario 7-ąją Šiaurės Korėja paleido palydovą į orbitą iškėlusią raketą, nors Vakarų šalys laiko tą žingsnį užslėptu balistinės raketos bandymu, pažeidžiančiu Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijas.

Pagal naują B.Obamos pasirašytą baudžiamųjų priemonių paketą, sankcijų režimą pažeidžiantiems subjektams gali būti taikomas turto konfiskavimas, draudimas išduoti vizas arba atsisakymas sudaryti su jais vyriausybinius kontraktus.

Be to, pirmąkart buvo sukurtas pagrindas sankcijoms, kurios būtų atsakas į Šiaurės Korėjos keliamas kibernetines grėsmes, nurodė Senato užsienio ryšių komiteto pirmininkas Bobas Corkeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.