G. Oniščenka pareiškė: „JAV apkrečia uodus Zikos virusu“

Gerai žinomas buvęs Rusijos sanitarijos inspektorius ir šalies premjero Dmitrijaus Medvedevo padėjėjas Genadijus Oniščenka dar kartą įrodė, kad vadovaujasi sąmokslo teorijomis. Vyras neseniai pareiškė, kad JAV apkrečia uodus Zikos virusu ir paskleidžia Juodosios jūros regione taip vykdydami biologinį karą prieš Rusiją, rašo „Radio Free Europe“.

2013-aisiais metais G.Oniščenka inicijavo lietuviškų pieno produktų embargą.<br>RIA Novosti nuotr.
2013-aisiais metais G.Oniščenka inicijavo lietuviškų pieno produktų embargą.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 7:43 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:51 PM

Tokiomis savo įžvalgomis premjero patarėjas pasidalijo duodamas interviu BBC tarnybai Rusijoje. G.Oniščenka tvirtino, kad Rusijos mokslininkai užfiksavo, kad nuo 2012 metų Abchazijos regione ėmė daugėti virusą nešiojančių uodų.

„Tai mane labai neramina, nes maždaug už 100 kilometrų nuo tos vietos, kur gyvena šie uodai, yra įsikūrusi JAV karinių pajėgų mikrobiologijos laboratorija, – tvirtino G.Oniščenka. – Pentagonas tikrai nepastatė šios karinės biologinės bazės tam, kad apsaugotų Gruzijos vaikus nuo tymų“. G.Oniščenka akivaizdžiai kalbėjo apie biologinių tyrimų centrą Gruzijoje, kurį pastatė JAV Karinės grėsmės mažinimo agentūra 2011-aisiais metais ir 2013 metais perdavė jį Gruzijos Nacionaliniam ligų kontrolės ir prevencijos centrui.

Anot JAV ambasados Gruzijoje, ši įstaiga yra dalis pastangų susidoroti „su JAV ir visai pasaulinei sveikatos sistemai gresiančiai infekcinių ligų protrūkiais“.

Tačiau kai kurie Rusijos pareigūnai ir žiniasklaidos šaltiniai įžvelgė kitokius šio tyrimų centro tikslus. G.Oniščenka savo įtarimais pasidalino vasario 15-ąją: tą pačią dieną, kai Rusijos Viešosios sveikatos agentūra užfiksavo pirmą šalyje užsikrėtimo Zikos virusu atvejį.

Rusijos pareigūnai pranešė, kad užsikrėtimas virusu buvo diagnozuotas vienai moteriai, kuri neseniai grįžo iš atostogų Dominikos Respublikoje.

Apie Zikos virusą prabilęs G.Oniščenka anksčiau taip pat dirbo Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovu. 2013-aisiais metais būtent jis inicijavo lietuviškų pieno produktų embargą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.