Graikija gali blokuoti „Brexit“ sutartį

Graikija nori, kad jos kaimynės

Graikija gali blokuoti „Brexit“ sutartį.<br>AP asociatyvi nuotr.
Graikija gali blokuoti „Brexit“ sutartį.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-19 16:03, atnaujinta 2017-06-07 11:40

„Mes pašome vieningo sprendimo, kad iki kovo 6 dienos (kai numatomas ES ir Turkijos vadovų susitikimas) nė viena valstybė vienašališkai neuždarys savo sienų, jeigu ne – Graikijos vyriausybė nepatvirtins išvados teksto“ po viršūnių susitikimo, kuriame svarstomas vadinamasis „Brexit“ (Britanijos pasitraukimo) scenarijus, sakė pašnekovas naujienų agentūrai AFP.

Daugiau kaip milijono pabėgėlių ir migrantų antplūdis pernai Europoje sukėlė grandininę sienų uždarymo ir apribojimų reakciją keliose Europos Sąjungos šalyse.

Graikija, virtusi pagrindiniais vartais į Europą, ypač nerimauja, kad jos teritorijoje gali įstrigti tūkstančiai pabėgėlių ir migrantų.

Austrija anksčiau penktadienį paskelbė per parą priimsianti ne daugiau kaip 80 prieglobsčio prašymų, taip pat apribojo prieglobsčio kaimyninėje šalyje ieškančių žmonių tranzitą iki 3200 asmenų per parą.

„Jeigu Austrija uždarys savo sienas, pasireikš domino efektas mūsų link, – sakė vienas vyriausybė pareigūnas. – Merkel pažadėjo, kad Vokietijos pozicija nesikeis (iki kovo 6 dienos); mes prašome kad ir kitos šalys taip pat pasielgtų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.