Bangladeše žiauriai nužudytas hinduistų dvasininkas

Vienas iškilus hinduistų dvasininkas sekmadienį buvo nukirsdintas užpuolikų Bangladešo šiaurėje, o dar du maldininkai buvo sužeisti, pranešė policija, informuodama apie naujausią smurto ataką prieš religines mažumas šalyje, kurioje dauguma gyventojų yra musulmonai.

Sekmadienį Bangladeše žiauriai nužudytas hinduistų dvasininkas, o dar du maldininkai buvo sužeisti<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Sekmadienį Bangladeše žiauriai nužudytas hinduistų dvasininkas, o dar du maldininkai buvo sužeisti<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Žuvusio iškilaus dvasininko šeima nesulaiko ašarų<br>AFP/Scanpix nuotr.
Žuvusio iškilaus dvasininko šeima nesulaiko ašarų<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 1:25 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 5:22 AM

Du užpuolikai, ginkluoti pistoletais ir mėsos kapoklėmis, sekmadienio rytą atakavo 45 metų Jogeswarą Roy jo namuose Šri Sant Gourijo dvasinėje mokykloje, nurodė pareigūnai.

„Dvasininkas ruošėsi rytinėms pamaldoms, kai jie jį užpuolė ir nukirto jam galvą jo namų verandoje toje šventykloje“, – sakė Debigandžo rajono, kuriame įsikūrusi minėta šventykla, administratorius.

„Įvykio vietoje radome kruviną mėsos kapoklę“, – pridūrė jis.

Per šį išpuolį buvo sužeisti du maldininkai, iš kurių vienas buvo pašautas, kai mėgino gelbėti dvasininką, sakė administratorius.

Šios atakos motyvai kol kas neaiškūs, bet policija nurodė, kad tarp įtariamųjų esama islamistų kovotojų.

Rajono policijos vadas Giasas Uddinas Ahmedas sakė, kad policija pradėjo užpuolikų gaudynes, o visame rajone buvo įrengti saugumo kontrolės postai.

„Mūsų įtariamųjų sąraše taip pat yra (islamistų organizacija) „Jamayetul Mujahideen Bangladesh“ (JMB)“, – G.U.Ahmedas sakė AFP.

Manoma, kad ta uždrausta grupuotė organizavo praeitų metų pabaigoje įvykdytą išpuolį prieš vieną italą katalikų kunigą kaimyniniame Dinadžpuro rajone.

Bangladeše pastaruoju pagausėjo islamistų kovotojų išpuolių prieš mažumas, tarp jų šiitus, sūfijus, krikščionis ir ahmaditus.

Hinduistai, didžiausia šalies religinė mažuma, sudaro beveik 10 proc. tarp 160 mln. Bangladešo gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.