Bolivijoje vyks referendumas dėl ketvirtos prezidento kadencijos

Bolivijoje sekmadienį vyksta referendumas, kuriame gyventojai sprendžia, ar šalies vadovas Evo Moralesas 2019 metais galės siekti ketvirtosios kadencijos, praneša agentūra AFP.

Bolivijoje sekmadienį vyksta referendumas, kuriame bus nuspręsta, ar dabartinis šalies prezidentas galės siekti ketvirtos kadencijos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Bolivijoje sekmadienį vyksta referendumas, kuriame bus nuspręsta, ar dabartinis šalies prezidentas galės siekti ketvirtos kadencijos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 10:23 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 6:52 AM

E.Moralesas Bolivijos vadovu buvo išrinktas 2005 metais, o 2009-aisiais ir 2014-aisiais patvirtintas poste. Kad galėtų dar kartą tapti prezidentu, jis siekia konstitucijos pataisų.

Šiuo metu konstitucija leidžia tik dvi kadencijas. Pirmoji E.Moraleso kadencija nepriskaičiuojama, nes tuomet dar negaliojo dabartinės formos konstitucija.

Ilgą laiką gyventojų remtas E.Moralesas pastaruoju metu dėl įvairių aferų praranda populiarumą. Apklausų duomenimis, prieš konstitucijos pataisas yra 47 proc. gyventojų, už – 27 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.