JAV ir Rusija susitarė dėl kovos veiksmų nutraukimo Sirijoje

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sekmadienį pranešė, kad buvo pasiektas preliminarus susitarimas su Rusija dėl kovos veiksmų sustabdymo Sirijoje sąlygų.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry teigė, kad pasiektas preliminarus susitarimas su Rusija dėl kovos veiksmų stabdymo Sirijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry teigė, kad pasiektas preliminarus susitarimas su Rusija dėl kovos veiksmų stabdymo Sirijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 12:10 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 5:56 AM

Po pokalbio telefonu su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu J.Kerry sakė: „Iš principo pasiekėme preliminarų susitarimą dėl kovos veiksmų nutraukimo, kuris gali prasidėti artimiausiomis dienomis, sąlygų.“

Kalbėdamas Amane, J.Kerry pridūrė, kad tarptautinė bendruomenė „šiandien labiau negu bet kada priartėjo prie ugnies nutraukimo“.

„Tai dar nebaigta, ir prognozuoju, kad mūsų prezidentai – prezidentas Barackas Obama ir prezidentas Vladimiras Putinas – tikriausiai pasikalbės kažkada ateinančiomis dienomis, mėginant įvykdyti šį uždavinį“, – J.Kerry sakė per spaudos konferenciją su Jordanijos užsienio reikalų ministru Nasseru Judeh.

Viltys dėl planuoto ugnies nutraukimo, kuris turėjo įsigalioti penktadienį, susvyravo, kai Siriją praeitą savaitę vėl krėtė smurtas.

Tačiau J.Kerry išliko nusiteikęs optimistiškai, kad kovos veiksmai dar gali būti sustabdyti.

„Mes iš tikrųjų darome pažangą netgi šiandien, kai stoviu čia, – sakė jis. – Šiandien esame labiau negu bet kada priartėję prie ugnies nutraukimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.