JAV pareigūnai sučiupo įtariamą maniaką, nušovusį 6 žmones

Vyras, kuris, kaip įtariama, nesirinkdamas šaudė į žmonės viename Mičigano mieste ir nužudė šešis, tarp jų vieną paauglę, buvo suimtas sekmadienį, pranešė JAV policija. Anksčiau skelbta, kad nužudyti 7 žmonės, tačiau vėliau patikslinta, kad yra 6 aukos.

Policija ieškojo įtariamojo, kuriam apie 50 metų.<br>„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Policija ieškojo įtariamojo, kuriam apie 50 metų.<br>„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 6:49 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:14 AM

Įtariamasis buvo sučiuptas sekmadienį 12 val. 40 min. vietos (7 val. 40 min. Lietuvos) laiku po ankstesnę dieną įvykdyto išpuolio Kalamazu mieste, nurodė policija.

„Manome, kad mūsų įtariamasis yra areštuotas“, – policijos leitenantas Dave'as Hinesas sakė per spaudos konferenciją.

Pasak jo, buvo šaudoma trijose vietose: prie vieno gyvenamųjų namų komplekso, prie „Ford“ automobilių pardavimo salono ir prie restorano, priklausančio tinklui „Cracker Barrel“.

Kalamazu visuomenės saugumo departamento vadovas Jeffas Hadley vėliau sakė vietos žiniasklaidai, kad suimtasis yra „aiškus įtariamasis“ ir kad pavojus žmonėms nebegresia.

Užpuoliko motyvai kol kas neaiškūs, nurodė policija.

Į šį išpuolį reagavo kelios policijos agentūros, o informacija apie aukas ir jų skaičių kelis kartus keitėsi.

Kalamazu apygardos šerifo pavaduotojas Paulas Matyasas sakė televizijai CNN, kad per šias šaudynes, kurių taikiniai veikiausiai buvo pasirinkti atsitiktinai.

Visi tie šaudymo atvejai „atrodo esantys susiję“ su vienu ir tuo pačiu užpuoliku, P.Matyasas sakė televizijai „24 Hours News 8“.

„Pats baisiausias košmaras, kai kažkas tiesiog važinėja aplink ir nesirinkdamas žudo žmones“, – pridūrė jis.

Vienas iš penkių prie restorano pašautų žmonių buvo paauglė – ne devynmetė, kaip buvo pranešta anksčiau. Tarp nužudytųjų prie „Ford“ salono buvo tėvas ir sūnus.

Įtariamasis buvo ginkluotas, kai pareigūnai jį sulaikė prie vieno šviesoforo, bet pasidavė nesipriešindamas, sakė P.Matyasas.

Įtariamasis buvo apibūndintas kaip baltaodis, iš pažiūros vyresnis negu 50 metų. Tas vyras vairavo mėlyną universalą „Chevy HHR“.

Kalamazu miestas, esantis šiaurinėje Mičigano valstijoje, yra už maždaug 190 km į vakarus nuo pramonės miesto Detroito. Jame gyvena apie 76 tūkst. žmonių, rodo vėliausio gyventojų surašymo duomenys.

Ginkluotas smurtas Jungtinėse Valstijose kasmet nusineša apie 30 tūkst. žmonių gyvybių, o masinės šaudynės, kurios daugumoje kitų šalių labai retos, Amerikoje pastaruoju metu dažnėjo.

Kaip rodo tokią statistiką renkančio portalo gunviolencearchive.org duomenys, 2015 metais Jungtinėse Valstijose buvo įvykdyta 330 masinių šaudynių, o 2014 metais tokių incidentų būta 281. Tokie išpuoliai buvo vykdomi beveik visose šalies dalyse ir paveikdavo tiek didmiesčius, tiek mažus miestelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.