Pietų Korėja piktai reaguoja į Šiaurės Korėjos verbalines atakas

Pietų Korėjos vyriausybė su pasipiktinimu reagavo į verbalines Šiaurės Korėjos atakas prezidentės Park Geun-hye atžvilgiu, praneša agentūra AFP.

Pietų Korėjos vyriausybė reikalavo, kad Šiaurės Korėja nutrauktų verbalines atakas prieš prezidentę Park Geun-hye<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Pietų Korėjos vyriausybė reikalavo, kad Šiaurės Korėja nutrauktų verbalines atakas prieš prezidentę Park Geun-hye<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2016, 3:13 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:45 AM

Pchenjanas turi „nedelsiant nutraukti savo vulgarias atakas“ prieš valstybės vadovę, sekmadienį Seule pareikalavo Susivienijimo ministerija.

Šiaurės Korėjos valstybinis laikraštis „Rodong Sinmun“ prieš tai Park Geun-hye, be kita ko, pavadino „pakvaišusia sena kekše“, darančią žalą žmonėms Šiaurės ir Pietų Korėjoje. 64 metų politikė sulaukė ir tokių epitetų, kaip „baisus velnias“ ir „nukaršusi sena boba“.

Įtampa tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos pastaruoju metu smarkiai paaštrėjo. Pchenjanas neseniai paleido ilgojo nuotolio raketą, kuri, oficialiais duomenimis, išvedė į kosmosą mokslo palydovą. Tačiau pasaulio bendrija spėja, kad šalis išbandė balistinę raketą.

Jau sausio pradžioj Šiaurės Korėja sukėlė pasipiktinimą, kai atliko branduolinio ginklo bandymą. Pchenjano teigimu, tai buvo vandenilinė bomba. Šeštadienį Šiaurė nerimą pasėjo savo manevrais pasienio teritorijoje. JAV ir Pietų Korėja dideles bendras karines pratybas planuoja kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.