Barseloną paralyžiavo metropoliteno darbuotojų streikas

Barselonos

Metropoliteno darbuotojai dirba minimaliu režimu – eismo piko valandomis važinėja pusė, o likusią dienos dalį – tik 30 procentų visų traukinių.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Metropoliteno darbuotojai dirba minimaliu režimu – eismo piko valandomis važinėja pusė, o likusią dienos dalį – tik 30 procentų visų traukinių.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 1:21 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:45 AM

Kasmetinės parodos „Mobile World Congress“, į kurią susirenka per 800 telekomunikacijų bendrovių ir beveik 100 tūkst. lankytojų, organizatoriams teko pasirūpinti dalyvių pervežimu specialiai užsakytais autobusais.

Streiko sukeltą sumaištį dar labiau pablogino smarkus lietus, todėl prie Barselonos nutįso iki 12 km ilgio automobilių spūstys, nurodė regiono transporto pareigūnai.

Metropoliteno darbuotojai dirba minimaliu režimu – eismo piko valandomis važinėja pusė, o likusią dienos dalį – tik 30 procentų visų traukinių.

Streikininkai reikalauja padidinti atlyginimus. Taip pat reikalaujama, kad administracija ne visos darbo savaitės sutartis pakeistų visos darbo savaitės sutartimis.

Planuojama, kad metropoliteno darbas taip pat bus ribojamas trečiadienį.

Autobusų tinklo darbuotojai planuoja sustabdyti darbą antradienį ir ketvirtadienį, o penktadienį ateis geležinkelininkų eilė.

„Mobile World Congress“ yra vienas svarbiausių šiame mieste organizuojamų renginių: Barselona pernai iš jo uždirbo apie 436 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.