JAV atmetė Šiaurės Korėjos siūlymą surengti taikos derybas

JAV atmetė Šiaurės Korėjos

JAV atmetė Šiaurės Korėjos siūlymą surengti taikos derybas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
JAV atmetė Šiaurės Korėjos siūlymą surengti taikos derybas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 12:07 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 2:50 AM

Valstybės departamento atstovas Johnas Kirby tokią informaciją paskelbė po to, kai „Wall Street Journal“ laikraštyje pasirodė pranešimas, esą Baltieji rūmai slapta susitarė dėl taikos derybų su Šiaurės Korėja, dar prieš jai įvykdant pastarąjį branduolinį bandymą.

JAV pareigūnais rėmęsis laikraštis rašė, kad Baracko Obamos administracija kreipėsi į Šiaurės Korėją dėl taikos derybų, tačiau pastaroji su pasiūlymu nesutiko, ir sausio 6 d. įvykdytas branduolinis bandymas padarė galą diplomatiniams planams.

„Turi būti aišku, kad aptarti taikos susitarimą pasiūlė Šiaurės Korėja“, – J. Kirby rašė elektroniniu paštu išsiųstame pranešime.

„Mes atidžiai apsvarstėme jų pasiūlymą ir pranešėme, kad į tokią diskusiją turi būti įtrauktas branduolinių ginklų atsisakymas. Mūsų atsakymą Šiaurės Korėja atmetė“ , – teigė J. Kirby. Sausio 6 d. Šiaurės Korėja sukėlė pasipiktinimą, kai atliko branduolinio ginklo bandymą.

Pchenjano teigimu, tai buvo vandenilinė bomba. Praėjus vos savaitei, šalis paleido ilgojo nuotolio raketą, kuri, jos teigimu, į orbitą iškėlė palydovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.