Ataskaitos apie R. Kadyrovą pristatyme kilo sumaištis

Antradienį Rusijos opozicijos atstovai pristatė ataskaitą, kurioje skelbiama, kad Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas kelia grėsmę šalies saugumui. Tačiau šis renginys nepraėjo be nemalonumų: netrukus pasigirdo grasinimų, kad pastate padėta bomba.

I.Jašinas pristatė ataskaitą apie R.Kadyrovą.<br>Reuters nuotr.
I.Jašinas pristatė ataskaitą apie R.Kadyrovą.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 11:49 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:26 PM

Šią ataskaitą pristatinėjo žinomas Rusijos opozicijos atstovas Ilja Jašinas teigė, kad konferencija bus toliau tęsiama ir pastatas nebus evakuojamas.

Teigiama, kad pranešimai apie bombą buvo melagingi – jais siekta išvaikyti opozicionierius.

Pristatinėjant ataskaitą R.Kadyrovo gerbėjų taikiniu tapo ir pats I.Jašinas. Vienas įtūžęs vyras šaukdamas artinosi prie jo ir norėjo opozicionierių užpulti, bet buvo sustabdytas.

„Ramzanas Rusijai padarė daugiau negu tu“, – šaukė vyras.

Netrūko nuo Kremliaus pavadžio

Antradienį pristatinėjamą ataskaitą parengė grupė nepriklausomų ekspertų. Dokumente teigiama, kad R.Kadyrovo suburta 30 tūkst. vyrų armija kelia didžiulę grėsmę nacionaliniam saugumui.

ataskaitoje taip pat teigiama, kad ši karinė grupė pati pajėgiausia dalyvauti kautynėse.

Be to, ji pavaldi ne kariniams Rusijos vadams, o pačiam regiono vadovui R.Kadyrovui. Tai užkerta kelią Kremliaus kontrolei ir kelia grėsmę Rusijai.

I.Jašinas taip pat tikina, kad R.Kadyrovas valdo visą čečėnų gyvenimą: žiniasklaidą, tikėjimo reikalus, švietimą.

Opozicionierius, pristatydamas ataskaitą, taip pat reikalavo, kad Rusijos valdžia kuo greičiau pašalintų R.Kadyrovą iš vadovo posto, nes šis kelia grėsmę visam Rusijos saugumui.

Grasino opozicionieriui

Visai neseniai R.Kadyrovas ėmė žarstyti grasinimus Rusijos opozicijai. Vasario 1-ąją R.Kadyrovo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame partijai „Parnas“ priklausantis opozicionierius Michailas Kasjanovas buvo rodomas šaunamojo ginklo taikiklyje.

„M.Kasjanovas atvyko į Strasbūrą dėl pinigų Rusijos opozicijai. Tie, kurie iki šiol nesuprato, supras dabar“, – skelbė prierašas prie vaizdo įrašo.

Opozicionierius, kuriam pagrasino R.Kadyrovas, vėliau buvo užpultas viename Maskvos restorane. Užpuolikai sviedė M.Kasjanovui į veidą tortą, ėmė grasinti ir šaukti, o po to paspruko automobiliais.

Politiko partijos kolegė Natalija Pelevina tinkle „Twitter“ vėliau paskelbė, kad M.Kasjanovo užpuolikai kalbėjo čečėniškai.

Kremlius tokį užpuolimą pavadino „chuliganiškais veiksmais“ ir tikino, kad tai neturi nieko bendra su R.Kadyrovo grasinimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.