„Johnson & Johnson“ teks sumokėti 72 mln. dolerių kompensaciją

JAV Misūrio valstijos

Moters šeimos advokatai tvirtina, kad įmonė žinojusi apie produkto galimas vėžio rizikas, tačiau neperspėjusi savo vartotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Moters šeimos advokatai tvirtina, kad įmonė žinojusi apie produkto galimas vėžio rizikas, tačiau neperspėjusi savo vartotojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 12:00 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 6:32 PM

Jackie Fox iš Birmingamo, Alabamos valstijos, kuriai buvo diagnozuotas kiaušidžių vėžys, pernai mirė sulaukusi 62-ejų metų – talko pudrą moteris naudojo ne vieną dešimtmetį.

Moters šeimos advokatai tvirtina, kad įmonė žinojusi apie šio produkto galimas vėžio rizikas, tačiau neperspėjusi savo vartotojų.

„Johnson & Johnson“ paneigė pretenzijas ir pranešė svarstanti galimybę pateikti apeliaciją. Pasak atstovės spaudai, „mums nėra didesnės atsakomybės kaip vartotojų sveikata ir saugumas, ir esame nusivylę teismo sprendimu. Reiškiame užuojautą ieškovo šeimai, bet esame visiškai tikri dėl kosmetinio talko saugumo, kurį liudija daugybė mokslinių įrodymų“.

Šiuo metu šalyje prieš „Johnson & Johnson“ bendrovę yra paduota per 1 tūkst. JAV vartotojų skundų. Visi jie tvirtina, kad buvo neperspėti dėl galimų rizikų.

Anot juristų, dabar JAV teisėsauga gali sulaukti tūkstančių naujų skundų.

Vis dėlto toks teismo sprendimas tikriausiai susilauks daug audringų ginčų ir diskusijų, nes, kaip teigia vėžio tyrimų ekspertai, ryšys tarp talko ir ligos nėra įrodytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.