B. al Assadas sako esantis pasiruošęs laikytis derybų

Sirijos prezidentas Basharas al

B. al Assadas sako esantis pasiruošęs laikytis derybų<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B. al Assadas sako esantis pasiruošęs laikytis derybų<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 1:47 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 6:19 PM

Kremliaus pranešime sakoma, kad abu lyderiai aptarė tą susitarimą kalbėdamiesi telefonu ir kad B.al Assadas pažymėjo, jog dokumente išdėstyti pasiūlymai yra „svarbus žingsnis politinio sprendinio link“.

B.al Assadas „patvirtino Sirijos vyriausybės pasiruošimą prisidėti prie paliaubų paskelbimo“, rašo Kremlius.

Paliaubų susitarime, kuris nebus taikomas operacijoms prieš pagrindines džihadistų grupuotes – „Islamo valstybę“ (IV) ir „al Nusra Front“, raginama „nutraukti kovos veiksmus“ tarp režimo pajėgų ir opozicijos grupių nuo šeštadienio vidurnakčio Damasko (ir Lietuvos) laiku.

V.Putinas ir B.al Assadas „pabrėžė, kad svarbu tęsti bekompromisę kovą“ su IV, „al Nusra Front“ ir kitomis „teroristinėmis grupuotėmis, įtrauktomis į atitinkamą JT Saugumo Tarybos sąrašą“, sakoma pranešime.

Rusijos, kurios oro pajėgos bombarduoja taikinius Sirijoje, padėdamos B.al Assado antžeminėms pajėgoms, lyderis pirmadienį pažadėjo padaryti „viską, kas būtina“, kad Damaskas laikytųsi paliaubų susitarimo, kurį V.Putinas suderino su JAV prezidentu Baracku Obama.

Tačiau kai kurie Vašingtono pareigūnai reiškė abejones, ar Rusija laikysis šių paliaubų.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry antradienį perspėjo, kad Jungtinės Valstijos svarsto „atsarginį planą“, kaip bus elgiamasi, jeigu Damaskas ir Maskva nevykdys savo įsipareigojimų.

Rusijos užsienio reikalų ministerija savo ruožtu nurodė, kad Maskvai nežinoma apie jokį „atsarginį planą“, ir pabrėžė, kad svarbu laikytis dabartinio susitarimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.